-

Na današnji dan – 9. novembar / studeni

1967 – Prvo izdanje časopisa Rolling Stone objavljeno je u San Franciscu, a John Lennon bio je na naslovnici.

1968 Led Zeppelin odsvirao je svoj prvi koncert u Londonu u dvorani The Roundhouse, dijeleći pozornicu s izvođačima poput Johna Lee Hookera, Deviants, Johna Jamesa i Tyresa.

1969Simon i Garfunkel snimili su jednu od svojih najpoznatijih pjesama, „Bridge Over Troubled Water.“ Pjesma, s vodećim vokalom Art Garfunkela, postala je svjetski hit, osvojila vrh ljestvica u Velikoj Britaniji, Kanadi, Indoneziji, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je ostala na prvom mjestu šest sedmica.

1974 – Columbia Records izdala je album „Piano Man“ Billyja Joela.

1973Cat Stevens ostvario je svoj nacionalni televizijski debi u emisiji „In Concert“ na televizijskoj mreži ABC.

1996 – Pjevač grupe Oasis, Liam Gallagher, uhapšen je nakon što ga je zaustavila policija na londonskom Oxford Street-u.

1998 – Pjevač Billy Preston, njegov menadžer Merle Otis Greene i Greenova supruga Sandra optuženi su za 22 optužbe za prevaru u prikupljanju osiguravateljnih zahtjeva u iznosu od milion dolara.

1998Michael Jackson je postigao dogovor u sudskom sporu zbog priča i slika u londonskom listu Daily Mirror koji su tvrdili da je njegovo lice deformirano estetskom hirurgijom. Odvjetnik izdavača je rekao: „Fotografije su iskrene i nisu izmijenjene, ali Mirror se kasnije sastao s tužiteljem osobno i priznao da fotografije ne prikazuju tačan izgled tužitelja.“

2002 – Najavljeno je da Madonnin najnoviji film „Swept Away“ neće biti objavljen u Velikoj Britaniji jer je bio takav komercijalni fijasko u SAD-u. Washington Post je rekao da je film „tako loš kako ste čuli i tako loš kako ste zamislili.“

Najnovije vesti

Izdvajamo