-

Na današnji dan – 7. septembar / rujan

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1968 Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones i John Bonham iz benda Led Zeppelin su imali svoj prvi nastup uživo u klubu Gladsaxe Teen Club, smještenom u školskoj dvorani izvan Kopenhagena.

1968The Doors su započeli svoj prvi posjet Ujedinjenom Kraljevstvu s dvostrukim nastupom u Roundhouse-u u Londonu.

1969 – Polusatni subotnji jutarnji crtić „The Beatles“ prikazao je svoju posljednju epizodu.

1975Steve Anderson je postavio rekord u sviranju gitare. Anderson je, sa 22 godine, svirao gitaru 114 sati i 7 minuta. Time je oborio stari rekord za više od četiri sata.

1976ABBA je bila na broju 1 britanske top-liste singlova s pjesmom „Dancing Queen„.

1978Keith Moon, bubnjar benda The Who, preminuo je u Londonu od predoziranja lijekom Hemenephirin u dobi od 31 godine. Lijek je uzimao kako bi mu pomogao s alkoholizmom. Zamijenio ga je Kenney Jones (iz benda Faces) u bendu The Who.

1986Michael Nesmith se pridružio drugim originalnim članovima benda The Monkees na stejdžu prvi put otkako se bend raspao. Pojavili su se na koncertu u Greek Theatreu u Los Angelesu.

1987Pink Floyd je izdao album „A Momentary Lapse of Reason“. Bio je to prvi album nakon odlaska Rogera Watersa iz benda.

1997Fleetwood Mac je dosegao broj 1 na Billboard Hot 100 s albumom „The Dance“, kojim je grupa obnovila suradnju nakon desetogodišnje pauze.

1998 – U Europi je izdan CD live-album benda Bee Gees „One Night Only“.

2001 Michael Jackson se ponovo udružio na pozornici s bendom Jackson Five tokom svoje proslave 30. godišnjice karijere, koja se održala u Madison Square Gardenu.

2010 – „Bohemian Rhapsody“ benda Queen je proglašena pjesmom brojem jedan za podizanje upaljača u zrak prema izboru tvrtke za upaljače, Zippo.

Najnovije vesti

Izdvajamo