-

Na današnji dan – 7. novembar / studeni

1963The Beatles su otputovali u Irsku kako bi održali svoja jedina dva nastupa ikad u toj zemlji, svirajući dva koncerta u Adelphi Cinema u Dublinu.

1967Elton John i Bernie Taupin potpisali su ugovor s Dick Jamesovom izdavačkom kućom DJM Records kao kućni tekstopisci. Budući da su obojica bili mlađi od 21 godine (Elton je imao 20, a Taupin 17), njihovi su roditelji bili prisutni kao svjedoci.

1974Ted Nugent osvojio je takmičenje u streljanju vjeverica nakon što je pogodio vjevericu s udaljenosti od 150 jardi. Gitarista je također ustrijelio 27 drugih sisavaca tokom trodnevnog događaja.

1986Willie Nelson gostovao je u seriji „Miami Vice“ kao korumpirani policajac.

1987 – 15-godišnja pjevačica Tiffany postala je najmlađa izvođačica koja je zauzela vrh Billboard Hot 100 s obradom pjesme „I Think We’re Alone Now“.

1987Bruce Springsteen je dosegnuo broj 1 na američkoj ljestvici albuma s albumom „Tunnel Of Love“. Njegov osmi studijski album postao je trostruko platinast u SAD-u, a pjesma „Brilliant Disguise“ postala je jednim od njegovih najvećih hitova, dosežući 5. mjesto na Billboard Hot 100.

1988 John Fogerty dobio je sudski spor zbog samoplagiranja s izdavačkom kućom Fantasy Records. Izdavačka kuća tvrdila je da je Fogerty kopirao svoju vlastitu pjesmu „Run Through The Jungle“ kad je napisao „The Old Man Down The Road“.

1991 – Ritam gitarist Izzy Stradlin napustio je grupu Guns’n’Roses i zamijenjen je gitaristom Gilbyjem Clarkeom. Stradlin je naveo kombinaciju ponašanja Axla Rosea i poteškoća koje su proizašle iz njegove novopronađene trijeznosti kao razloge za svoj odlazak.

2002 – Suprug Whitney Houston, Bobby Brown, uhapšen je i optužen za posjedovanje marihuane, prebrzu vožnju, vožnju bez vozačke dozvole i nepostojanje dokaza o osiguranju nakon što ga je zaustavila policija u Atlanta Cityju.

2014 – Dvojica imućnih obožavatelja platila su 300.000 dolara kako bi jeli lazanje s Bruceom Springsteenom u njegovoj kući. Springsteen je započeo godišnji događaj „Stand Up For Heroes“ svirkom akustičnog seta, a potom je ponudio gitaru najvišem ponuđaču. Kada je cijena dostigla 60.000 dolara, uključio je i lekciju sviranja gitare, za koju je netko ponudio 250.000 dolara.

2016 – Pjevač, tekstopisac, pisac i pjesnik Leonard Cohen preminuo je u dobi od 82 godine. Kao visoko utjecajna figura, Cohen je stekao ime kao pisac sredinom 50-ih godina, a kasnije je započeo plodnu muzičku karijeru krajem 60-ih godina, napisavši takve klasične pjesme kao „Suzanne“, „So Long, Marianne“, „Bird on a Wire“, „Dance Me to the End of Love“ i „Hallelujah“.

Najnovije vesti

Izdvajamo