-

Na današnji dan – 7. august / kolovoz

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1957– Bend The Quarrymen (koji će uskoro prerasti u The Beatles) održao je nezaboravan nastup u Cavern Clubu u Liverpoolu. Iako je klub bio poznat kao jazz klub, dopušteno je bilo i izvođenje skiffle glazbe. Međutim, te večeri je John Lennon uvrstio rock’n’roll pjesme poput „Hound Dog“ i „Blue Suede Shoes“ na popis pjesama, što je izazvalo pravu buru kod vlasnika kluba.

1958– Rođen legendarni pjvač benda Iron Maiden, Bruce Dickinson. Bruce Dickinson karijeru je počeo u bandu Samson svirajući harmoniku i klavijature kasnije je bio vokal da bi pred kraj 1981. došao u Iron Maiden.

Iron Maiden Legacy Of The Beast World Tour Štark arena Beograd fotografije galerija


1970
– John Lennon je ušao u Hit Factory u New Yorku kako bi započeo snimanje svog posljednjeg studijskog albuma „Double Fantasy“.

1971– Bee Gees su postigli svoj prvi No.1 hit u Sjedinjenim Američkim Državama s pjesmom „How Can You Mend a Broken Heart„.

1982Dexy’s Midnight Runners zauzimaju prvo mjesto na britanskoj top-listi s pjesmom „Come On Eileen„, koja se nalazi na njihovom najprodavanijem albumu „Too-Rye-Ay“.

1982– Održan je Goose Lake International Music Festival u Leoni, Michigan. Tijekom trodnevnog događaja, više od 200.000 posjetitelja uživalo je u nastupima izvođača poput Boba Segera, Jethro Tulla, 10 Years After, Mountaina, Chicaga, Roda Stewarta, James Ganga, Flying Burrito Brothersa, MC5-a i The Stoogesa s Iggyjem Popom,i mnogim drugima.

2008– Odjevni komplet s tigrastim uzorkom koji je pripadao Elvisu Presleyju prodan je na aukciji za 300.000 dolara, čime je postao najskuplji komad Elvisove memorabilije ikad prodane na aukciji. Bijelo odijelo s dubokim V-izrezom i visokim ovratnikom imalo je plavo-zlatni uzorak tigra, ručno izvezen na prednjem i stražnjem dijelu te uzduž nogavica.

Najnovije vesti

Izdvajamo