-

Na današnji dan – 5. august / kolovoz

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1966Beatlesi objavili album “Revolver“ u Engleskoj. Neke od poznatih pjesama s albuma su: “Yellow Submarine“, “She Said She Said“, “Taxman“.

1975Stevie Wonder potpisao je ugovor vrijedan 13 milijuna dolara koji bi trajao sedam godina. Taj ugovor bio je najveći ugovor u muzičkoj industriji tog vremena.

1981Olivia Newton-John dobila svoju zvijezdu u Hollywood Walk of Fame.

1986Lionel Richie objavio album “Dancing on the Ceiling“.

1990Madonna privela kraju svoju “Blond Ambition Tour“ u Nici, Francuskoj.
Na turneji „Blond Ambition“ u Nici, Francuska, Madonna je izvela jedan od svojih najkontroverznijih nastupa. Tijekom izvedbe pjesme „Like a Virgin“, izvela je provokativnu koreografiju koja je pokrenula kontroverze. Naime, tijekom te izvedbe, Madonna je simulirala masturbaciju, što je izazvalo žestoke reakcije konzervativnih skupina i vjerskih vođa.

1975 – Gitaristica Joan Jett i bubnjarka Sandy West osnovale su prvi ženski rock bend, The Runaways. Tijekom njihove karijere, bend je objavio četiri studijska albuma i turneje su obuhvaćale Sjedinjene Američke Države s bendovima poput Van Halena, Talking Heads i Cheap Trick. Neke od njihovih značajnijih pjesama uključuju „Cherry Bomb“, „Queen’s of Noise“ i obradu pjesme „Rock n Roll“ benda Velvet Underground.

1984Bruce Springsteen odsvirao je prvu od deset večeri na Meadowlandsu u New Jerseyu kako bi obilježio povratak svoje turneje „Born in the USA„. Turneja je ukupno zaradila između 80 i 90 milijuna dolara, čineći je njegovom najdužom i najuspješnijom turnejom do tog trenutka.

 

 

 

 

Najnovije vesti

Izdvajamo