-

Na današnji dan – 31. oktobar / listopad

1969 – Album „Led Zeppelin II“ grupe Led Zeppelin objavljen je u Ujedinjenom Kraljevstvu.

1989MTV je prikazao prvu epizodu svoje dugotrajne koncertne serije „Unplugged“ s akustičnim nastupom grupe Squeeze. Ohrabrivanjem gostiju da izvedu akustične verzije svojih hitova i obrada, emisija je lansirala mnoge izvođače, dok su mnogi izvođači, uključujući Nirvanu, Erica Claptona, Mariju Carey, Tonyja Bennetta i 10,000 Maniacs, postigli izvanredan uspjeh objavljivanjem svojih nastupa kao live albume.

1990 – Tijekom koncerta u Seattleu, Washington, Billy Idol je ostavio 600 mrtvih riba u svlačionici grupe Faith No More. Oni su odgovorili tako što su se pojavili na pozornici, goli, za vrijeme Idolovog nastupa.

1993 Tupac Shakur je uhapšen pod sumnjom da je pucao na dva atlantska policajca.

1995 James Brown je uhićen u Južnoj Karolini, zbog napada na svoju 47-godišnju suprugu Adrienne, koja je izjavila da je njezin suprug udario ogledalom. Adrienne je preminula u januaru 1996. godine, a optužbe za napad protiv Jamesa su odbačene.

1996Slash je najavio svoj odlazak iz grupe Guns N’ Roses. Iako se vratio na svoje mjesto točno dvadeset godina kasnije, legendarni gitarist je tijekom svog izbivanja bio suosnivajuć supergrupe Velvet Revolver (s Scottom Weilandom, Duffom McKaganom, Mattom Sorumom i Daveom Kushnerom), te je izdao nekoliko solo albuma.

1998KISS je započeo svoju turneju „Psycho-Circus“ spektaklom za Noć vještica u Los Angelesu, Kalifornija. Grupa Smashing Pumpkins bila je predgrupa.

2005 – Bijeli kostim koji je nosio John Lennon na naslovnici albuma „Abbey Road“ grupe The Beatles prodan je na aukciji u Las Vegasu za 118,000 dolara (£66,385).

2008 – Par koji je priznao snabdijevanje drogom, uključujući kokain i ekstazi, pjevačici Amy Winehouse, upozoren je da se suoče s kaznom zatvora dok su se pojavili pred sudom u Snaresbrooku u Engleskoj. Optužbe su se odnosile na video materijal koji je sugerirao da Winehouse puši crack. Pjevačica je uhićena i ispitana zbog tih snimaka, ali nije optužena.

Najnovije vesti

Izdvajamo