-

Na današnji dan – 3. novembar / studeni

1957 – Pjesma „Great Balls of Fire“ Jerry Lee Lewisa objavljena je putem Sun Recordsa. Prodavši milion primjeraka u samo deset dana, snimka je postala jedan od najprodavanijih singlova tog doba.

1964 – Tokom sjevernoameričke turneje Rolling Stonesa, 17-godišnji obožavatelj grupe pao je s balkona tokom koncerta u Clevelandu. Gradonačelnik Ohija zabranio je sve buduće pop koncerte, izjavljujući: „Takve grupe ne doprinose kulturnom ili zabavnom bogatstvu zajednice.“

1977 – Tijekom koncerta u Londonu, Elton John je najavio svoje povlačenje s koncertne scene. Ponovno je krenuo na turneju 3. februara 1979. godine u Švedskoj.

1990 – „Ice Ice Baby“ Vanilla Icea postao je prvi rap singl koji je zauzeo vrh Billboard Hot 100 ljestvice.

1991 – Oko 300.000 ljudi prisustvovalo je besplatnom koncertu „Laughter, Love and Music“ u Golden Gate Parku u San Franciscu, koji je slavio život i rad Billa Grahama.

1992 – Objavljen je album „Keep The Faith“ grupe Bon Jovi. Bio je to njihov prvi album u 5 godina.

1995 – Postignut je izvansudski dogovor između grupe Hootie and the Blowfish i Boba Dylana u vezi neovlaštenog korištenja Dylanova teksta u njihovoj pjesmi „Only Want To Be With You“.

1997 – Posljednji snimak Johna Denvera, „The Unplugged Collection,“ objavljen je u Velikoj Britaniji.

1997Metallica je postigla izvansudski dogovor s obožavateljem koji je tvrdio da je izgubio čulo mirisa nakon što su ga obožavatelji ispustili na glavu na njihovom koncertu četiri godine ranije.

2015 – Bivši čuvar zatvora osuđen je na 12 mjeseci zatvora nakon priznanja da je prodao priče o Georgeu Michaelu za 2,150 funti britanskim novinama The Sun. Michael je 2010. godine proveo osam sedmica u zatvoru zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći dok je bio pod uticajem kanabisa.

2019 – Pjevač grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson, ostavio je svoju suprugu nakon 29 godina braka kako bi živio s „superfanom“ 15 godina mlađom od njega. Izvještaji su sugerisali da pjevač sada živi s instruktoricom fitnessa Leana Dolci u njenoj kući u Parizu.

Najnovije vesti

Izdvajamo