-

Na današnji dan – 29. septembar / rujan

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1956 – RCA Victor, do ovog dana, primio je 856,327 unaprijed naručenih kopija pjesme „Love Me Tender“ izvođača Elvisa Presleya.

1963The Rolling Stones započeli su prvu englesku turneju u Londonu.. Na istom događaju nastupali su i Bo Diddley i Everly Brothers.

1967Mickey Hart pridružio se bendu Grateful Dead.

1975Jackie Wilson pao je u komu. Nikada se nije oporavio.

1976 – Jerry Lee Lewis optužen je zbog pucanja vatrenim oružjem unutar gradskih granica. Pritom je pogodio svog basistu Normana Owensa dva puta u prsa dok je pokušavao pogoditi bocu s gaziranim pićem.

1977 – Bend Jamesa Browna napustio ga je u Hallandaleu, Florida. Žalili su se da su premalo plaćeni i da su preopterećeni.

1979The Police postigli su svoj prvi broj 1 hit u Velikoj Britaniji s pjesmom „Message In A Bottle.“

1987 – Trinaesti studijski album Pink Floyda „A Momentary Lapse Of Reason“ bio je na britanskoj ljestvici. Snimanje naslovnice albuma uključivalo je vuču 800 bolničkih kreveta na plažu Saunton Sands u Devonu, ali kiša je prekinula snimanje i morali su sve ponoviti  dvije sedmice kasnije.

1989Bruce Springsteen zaustavio se u malom salonu u Prescottu, Arizona, i odsvirao nekoliko pjesama s bendom. Čuo je ženu koja je razgovarala o financijskim problemima vezanim za medicinske račune. Sedam dana kasnije, dobila je ček od 100.000 dolara od Springsteena.

1997The Rolling Stones izdali su album „Bridges To Babylon“ u Ujedinjenom Kraljevstvu.

1998 – Obitelj Franka Sinatre podnijela je tužbu protiv Ross Stores Inc. za kršenje autorskih prava. Tužba je tvrdila da je album s 75 pjesama pod nazivom „The Sinatra Collection“ bio neovlašten.

2004 – The Sun je izvijestio da Michael Jackson ima tajno četvrto dijete koje sada ima 19 godina. Novine su tvrdile da je Norvežanin Omar Bhatti rođen nakon jednog noćnog susreta i da je boravio kod Jacksona u njegovoj kući Neverland u Kaliforniji.

2015 – Originalni ugovor potpisan između The Beatlesa i menadžera Briana Epsteina prodan je na aukciji u Sotheby’s za 365.000 funti (548.000 dolara).

Najnovije vesti

Izdvajamo