-

Na današnji dan – 29. oktobar / listopad

1965 The Who su objavili „My Generation“ u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ova buntovnička himna za mlade iz 60-ih postala je zaštitna pjesma benda i dosegnula je drugo mjesto na britanskim ljestvicama. Ova visoko cijenjena pjesma kasnije je uvrštena na mnoge ugledne popise, uključujući „500 najboljih pjesama svih vremena“ časopisa Rolling Stone i „500 pjesama koje su oblikovale rock and roll“ od strane Kuće slavnih rock and rolla.

1970Neil Diamond je dobio zlatnu ploču za pjesmu „Cracklin’ Rosie“.

1971Duane Allman poginuo je u motociklističkoj nesreći u Georgiji.

1975Joan Baez postala je članicom Bob Dylanove Rolling Thunder Revue.

1983Pink Floydov album „The Dark Side Of The Moon“ proslavio je svoju
491. sedmicu na Billboardovoj ljestvici albuma u SAD-u, prestigavši prethodnog rekordera Johnnyja Mathisa s albumom „Johnny’s Greatest Hits“.

1983Dolly Parton i Kenny Rogers osvojili su prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici singlova s pjesmom „Islands In The Stream“, koju su originalno napisali Bee Gees.

1990 The Byrds, LaVern Baker, John Lee Hooker, The Impressions, Wilson Pickett, Jimmy Reed i Ike & Tina Turner su uvedeni u Kuću slavnih rock and rolla.

1991 – Trojica članova Pink Floyda ozlijeđena su u auto utrci u Meksiku.

1998Steven Adler se predao vlastima kako bi započeo izdržavati kaznu od 150 dana zatvora zbog dva slučaja napada i kršenja uvjeta probacije.

2016 Bob Dylan je primio Nobelovu nagradu za književnost. Kao prvi tekstopisac koji je dobio ovu prestižnu nagradu, Dylan je bio nagrađen „zbog stvaranja novih poetskih izraza unutar velike američke muzičke tradicije“, prema organizaciji.

Najnovije vesti

Izdvajamo