-

Na današnji dan – 27. septembar / rujan

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1947 – Rođen je američki rok pjevač i glumac, Meat Loaf, poznat po svom snažnom glasu širokog spektra i pozorišnim nastupima uživo. Nalazi se na listi najprodavanijih muzičkih izvođača.

1964The Beach Boys su se prvi put pojavili u emisiji „The Ed Sullivan Show“. Izveli su pjesmu „I Get Around.“

1973 – Časopis „Rolling Stone“ izvijestio je da je Carlos Santana promijenio svoje ime u Devadip sada kad je postao učenik Sri Chinmoya.

1978 Eric Clapton je sponzorisao UEFA kup utakmicu između West Bromwich Albiona i Galatasaraya. Nakon utakmice, Eric je svakom igraču poklonio zlatnu kopiju svog najnovijeg albuma „Slowhand“.

1979Elton John se srušio na pozornici dok je izvodio pjesmu „Better Off Dead“ u Universal Amphitheatre. Nakon desetominutnog odgode, John se vratio i završio koncert. Patio je od iscrpljenosti izazvane gripom.

1986Beatlesova pjesma „Twist and Shout“ iz 1963. godine ponovno se pojavila na američkoj top-listi singlova nakon prvog pojavljivanja, 23 godine poslije.

1986Cliff Burton (Metallica) poginuo je kada je Metallica-ov turnejni autobus srušio u Švedskoj. Burton je imao 24 godine.

1990Dee Dee Ramone iz grupe Ramones uhićen je zbog posjedovanja marihuane tijekom policijske racije u Greenwich Villageu u New Yorku.

2008Metallica je započela trosedmičnu vladavinu na vrhu američke top-liste albuma s albumom „Death Magnetic“, devetim studijskim albumom grupe.

2010 – Ulaznice za „THIS IS IT“ Michaela Jacksona stavljene su na prodaju.

2011Tony Bennett postao je najstarija osoba koja je zauzela prvo mjesto američke top-liste albuma kada je njegov album „Duets II“, 85-godišnjeg izvođača, dosegao broj jedan. Album je sadržavao suradnje s Amy Winehouse i Lady Gagom, i bio je Bennettov prvi broj jedan album u njegovoj 60-godišnjoj karijeri.

Najnovije vesti

Izdvajamo