-

Na današnji dan – 25. septembar / rujan

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1954 – Elvis Presley se pojavio uživo na „Grand Ole Opry“ i izveo pjesmu „Blue Moon of Kentucky.“

1964 – Brian Epstein, menadžer grupe The Beatles, odbio je ponudu od 3 i po miliona funti za prodaju svog menadžerskog ugovora.

1965 – Grupa The Who započela je kratku turneju po Skandinaviji. Roger Daltrey udario je Keitha Moona tijekom turneje.

1967 – The Beatles su započeli snimanje pjesme „Fool On The Hill“ u Londonu u studiju “Abbey Road“.

1975 – Jackie Wilson je kolabirao dok je izvodio pjesmu „Lonely Teardrops“ u New Jerseyu. Doživio je srčani udar koji mu je prouzročio oštećenje mozga. Imao je 41 godinu. Preminuo je 1984. nakon što je ostatak života proveo u bolnicama.

1976 – Grupa Wings održala je humanitarni koncert kako bi prikupila sredstva za obnovu umjetničkih blaga oštećenih vodom na trgu St. Mark’s, u Veneciji.

1980 – John „Bonzo“ Bonham (Led Zeppelin) preminuo je od gušenja vlastitim povraćanjem zbog konzumiranja alkohola. Grupa se odlučila raspustiti jer nisu htjeli zamijeniti svog bubnjara.

1990 – 21-godišnji bubnjar Dave Grohl je došao na audiciju za Nirvanu i odmah dobio posao. Frontman Kurt Cobain prvi put je upoznao bubnjara dok je bio na turneji s bendom Scream.

1982 Queen je nastupio u emisiji „Saturday Night Live“ i izveo pjesme „Crazy Little Thing Called Love“ i „Under Pressure.“

1993 – Nirvana je postigla svoj prvi broj 1 album u Velikoj Britaniji s albumom „In Utero.“ Treći i posljednji album grupe također je osvojio vrh ljestvica u SAD-u.

2017 – Tom Petty i The Heartbreakers su održali svoj posljednji koncert na Hollywood Bowlu. Koncert, koji je označio završetak njihove turneje povodom 40. godišnjice, završio je izvođenjem pjesme „American Girl.“ Tom Petty je preminuo sedam dana kasnije u dobi od 66 godina.

Najnovije vesti

Izdvajamo