-

Na današnji dan – 23. oktobar / listopad

1962 – Steveland Morris Judkins, kasnije poznatiji kao Stevie Wonder, snimio je svoj prvi singl sa 12 godina. Pjesma se zvala „Thank you for Loving Me All the Way“.

1963Bob Dylan snimio je svoju himnu, „The Times They Are A-Changin“. Inspirirana tradicionalnim irskim i škotskim baladama, pjesma je odražavala društvene i političke prevrate tog desetljeća i postala je jedan od zaštitnih znakova ovog pjevača.

1966 The Jimi Hendrix Experience snimii su svoj prvi singl, obradu rock standarda „Hey Joe.“

1976Led Zeppelin je imao svoj američki televizijski debi na Don Kirshner’s Rock Concert, gdje su izveli „Black Dog“ i „Dazed And Confused.“

1978CBS Records povećao je cijenu vinilnih ploča za jedan dolar, na 8,98 dolara.

1989Nirvana je odsvirala svoj prvi koncert u Velikoj Britaniji, u Newcastle Upon Tyne.

1993 Meat Loaf ostvario je svoj prvi broj jedan hit u Velikoj Britaniji svojim prepoznatljivim hitom „“I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)“..“

1995Def Leppard je postavio rekord u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda svirajući tri koncerta na tri kontinenta u 24 sata. Nastupali su u Tangieru, Londonu i Vancouveru.

2002 – Savezni sudac u St. Louisu odbacio je tužbu protiv Chuck Berryja koju je podnio Johnnie Johnson, pijanist i bivši saradnik, koji je tražio nadoknadu za više od 30 pjesama napisanih između 1955. i 1966. godine. Pjesme o kojima je bilo riječ uključivale su “No Particular Place To Go“, “Roll Over Beethoven“ i “Sweet Little Sixteen“.

2012 – Izvješteno je da je zvijezda Bee Geesa, Robin Gibb, koji je preminuo u dobi od 62 godine, ostavio imanje vrijedno 93 miliona funti (148 miliona dolara).

2015Adele je objavila hit koji je oborio sve rekorde, „Hello“.

Najnovije vesti

Izdvajamo