-

Na današnji dan – 23. august / kolovoz

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike


1962
John Lennon je oženio Cynthiu Powell u registarskom uredu Mount Pleasant u Liverpoolu. Razveli su se 8. novembra 1968. godine.


1963
The Rolling Stones su debitirali na britanskoj emisiji „Ready, Steady, Go!“ izvodeći svoj prvi singl „Come On“. Između 1963. i 1966. godine, bend je ukupno nastupio 20 puta u toj televizijskoj emisiji.

1968 – Ringo Starr privremeno napušta Beatles-e.


1968
– Tijekom sjevernoameričke turneje, Jimi Hendrix Experience nastupio je na Singer Bowlu, u New Yorku. Pored njih, na programu su bili Soft Machine i Big Brother and the Holding Company.


1969
– Rock bend Ibex iz Liverpoola nastupio je u Octagon Theatreu u Lancashireu.
Vokal tog benda bio je Freddie Bulsara (kasnije poznat kao Freddie Mercury), koji se pridružio bendu ranije te godine.


1969
Johnny Cash započeo je četverosedmični niz na vrhu američke top-liste albuma, s albumom „Johnny Cash At San Quentin“. Album je snimka koncerta održanog za zatvorenike državnog zatvora San Quentin i bio je nastavak Cashovog prethodnog live albuma, kritički hvaljenog i komercijalno uspješnog „At Folsom Prison“.

1970Lou Reed i Velvet Underground posljednji put su zajedno nastupili u legendarnom klubu Max’s Kansas City, u New Yorku. Nakon svog odlaska, Reed je ostvario uspješnu solo karijeru.


1975
– pjevač Joy Divisiona, Ian Curtis, oženio se Deborah Woodruff, koju je upoznao dok su još bili u školi kada je imao 19, a ona 18 godina. Ostali su u braku sve do njegove prerane smrti u dobi od 23 godine.
1980 David Bowie je bio na prvom mjestu britanske top-liste singlova s pjesmom „Ashes To Ashes“, njegovim drugim brojem jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pjesma je nastavak priče o Majoru Tomu iz Bowiejeve pjesme „Space Oddity“.


1993
– Los Angeleska policijska uprava službeno objavila da je Michael Jackson predmet kriminalne istrage.


1993
Duran Duran je dobio zvijezdu na Hollywood Walk of Fame.


1995
Natalie Merchant, bivša pjevačica benda 10,000 Maniacs, postala je prvi gost u seriji live chatova na internetskoj stranici Elektra Entertainment Group.


2008
Madonna je započela svoju turneju „Sticky & Sweet“. Nakon završetka turneje, postala je najprofitabilnija turneja ikad.

Najnovije vesti

Izdvajamo