-

Na današnji dan – 20. novembar/studeni

1965 — Rođen je Mike Diamond, poznat i kao Mike D, američki muzičar i jedan od osnivača legendarnog benda Beastie Boys, koji se proslavio svojom inovativnom kombinacijom hip-hopa, pank roka i drugih žanrova. Mike D-ov stil repovanja, prepoznatljiv po energičnosti i specifičnom tonu glasa, umnogome je doprineo karakterističnom zvuku Beastie Boysa.

1974 — Bubnjar benda The Who, Keith Moon, kolabirao je tokom koncerta, a razlog tome bio je konjski sedativ navodno dodat njegovom piću, a budući da je Keith Moon bio poznat po svojem nepredvidivom ponašanju, a ovaj incident samo je dodatno naglasio njegovu ekscentričnost. Srećom, Scott Halpin, devetnaestogodišnjak iz publike, dobrovoljno se ponudio da ga zameni za bubnjevima tokom preostale tri pesme.

1976  George Harrison i Paul Simon dele scenu u emisiji Saturday Night Live kako bi izveli pesme „Homeward Bound“ i „Here Comes The Sun„. Budući da je ranije te godine producent emisije Lorne Michaels ponudio članovima grupe The Beatles 3000 dolara da se ponovo okupe, u uvodnom skeču se on svađa s Harrisonom oko toga koliko novca treba da dobiju.

1984 — Michael Jackson, u tom trenutku već jedna od najvećih zvezda u muzičkoj industriji čija je popularnost neprestano rasla, dobio je zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih, direktno ispred Mann’s Chinese Theatre-a. Ceremonija je privukla izuzetno veliku masu ljudi, čineći to najvećim dotadašnjim okupljanjem povodom otkrivanja zvezde.

radiohead
2007 — Frontmen benda Radiohead, Thom Yorke, priznao je da je među hiljadama ljudi koji nisu platili ništa da bi preuzeli njihov najnoviji album „In Rainbows“. Govoreći za BBC 6 Music s voditeljem Steveom Lamacqom, Yorke je rekao: „Nije bilo nikakvog smisla. Samo bih premestio novac iz jednog džepa u drugi„.

Iste godine, debitantski album britanske soul i džez pevačice Amy Winehouse, „Frank“, konačno je objavljen u SAD-u, osam meseci nakon izlaska njenog drugog albuma i tri godine nakon izdanja u Velikoj Britaniji. Abum „Frank“ bio je njen prvi studijski album, a iako je možda bio manje poznat od njenog drugog albuma „Back to Black“, značajno je doprineo njenom rastućem uticaju u muzičkoj industriji.

2013 — „Livin’ On a Prayer“ sastava Bon Jovi vraća se na listu Hot 100, gde zauzima 25. mesto zahvaljujući viralnom videu navijača Boston Celticsa koji na tribinama stadiona pleše uz pesmu. Billboard je prethodno u toku te godine prilagodio svoju metodologiju kako bi se brojevi gledanja pesama na striming platformama uzeli u obzir prilikom pravljenja rang-liste.

Najnovije vesti

Izdvajamo