-

Na današnji dan – 19. novembar / studeni

1965 – Za manje od 5 funti, ljubitelji muzike u Londonu mogli su uživati u legendarnom koncertu na „Glad Rag Ballu“ u dvorani Empire Pool. Na bini su bili The Who, Wilson Pickett, The Kinks, The Hollies i drugi.

1971 B.B. King je obilježio 25. godišnjicu muzičke karijere otvaranjem europske turneje u Londonu.

1982 – Objavljen je album Led Zeppelina „Coda“.

1993Nirvana je snimila MTV Unplugged koncert u New Yorku.

1994 – Član Crosby, Stills & NashDavid Crosby, uspješno je operisan na presađivanju jetre u Los Angelesu. Crosbyeva jetra bila je oštećena dugotrajnim konzumiranjem alkohola i droga, kao i hepatitisom C.

1996Prince je objavio trostruki CD set „Emancipation“. Izdanje  je objavila njegova diskografska kuća NPG Records.

1997 – Američka premijera „Standing Stone“ Sir Paula McCartneya izvedena je u Carnegie Hallu uz izvođenje St. Luke’s Orchestra.

1998 – Trgovina Motley Cruea, S’Crue, otvorena je u Los Angelesu.

2006 – Gitara koju je svirao George Harrison trebala je dobiti više od 100.000 funti na aukciji u Londonu. Maton MS500 gitara korištena je na prvom albumu The Beatlesa.

2016 – Bijesno pismo Johna Lennona Paulu McCartneyu i njegovoj supruzi Lindi, napisano nakon raspada The Beatlesa, prodano je za gotovo 30.000 dolara anonimnom kolekcionaru u Dallasu. Na dvije stranice kucanog teksta s rukom pisanim bilješkama, Lennon kritizira par zbog njihovog postupanja prema njemu i njegovoj supruzi Yoko Ono.

Najnovije vesti

Izdvajamo