-

Na današnji dan – 17. oktobar / listopad

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1957 – „Jailhouse Rock,“ film s Elvisom Presleyem, premijerno je prikazan u Memphisu.

1967 – Mjuzikl „Hair“ premijerno je izveden u New Yorkovom Public Theatreu. Predstava je imala 1,758 izvedbi.

1977 – Objavljen je album „Street Survivors“, grupe Lynyrd Skynyrd. Tri dana kasnije pjevač Ronnie Van Zant, gitarist Steve Gaines, Cassie Gaines (Steveova sestra) i road manager Dean Kilpatrick poginuli su u avionskoj nesreći u Gillsburgu. Ostala četiri člana benda su ozbiljno ozlijeđena, ali su preživjeli nesreću.

1987Bee Gees postali su jedina grupa koja je imala britanski broj 1 hit u svakom od tri desetljeća (60-ih, 70-ih i 80-ih).

1995 – U Londonu, bivši financijski savjetnik Stinga osuđen je na šest godina zatvora nakon što je proglašen krivim za krađu 9,4 miliona dolara od muzičara.

2000 – Stan u Montagu Squareu u Londonu, koji je tokom 60-ih godina posjedovao Ringo Starr, postavljen je na tržište po cijeni od 575.000 funti. Ova dvosobna kuća na dvije etaže bila je također dom za Jimija Hendrixa, Johna i Yoko, i Paula McCartneya tokom 60-ih godina.

2001 – Nasljednici Binga Crosbyja podnijeli su tužbu od 16 miliona dolara tvrdeći da je Universal Music Group premalo plaćao naknade za snimke.

2001 – Jay-Z osuđen je na tri godine probacije nakon što je priznao krivicu za napad iz nehata na producenta snimki tokom tuče u noćnom klubu 1. decembra 1999.

2004 – Dugogodišnji advokat Michaela Jacksona, Steve Cochran, napustio je odbranu zvijezde. Jackson, koji se borio protiv optužbi za zlostavljanje djece, izjavio je u priopćenju da je advokat uzeo „privremeno odstupanje“ ali će i dalje „surađivati“.

Najnovije vesti

Izdvajamo