-

Na današnji dan – 14. novembar / studeni

1960Ray Charles postigao je svoj prvi broj 1 na Billboard Hot 100 s pjesmom „Georgia On My Mind“, obradom standarda Hoagy Carmichaela.

1961 – Premijerno prikazan film Elvisa Presleya, „Blue Hawaii“.

1962Bob Dylan snimio je pjesmu „Mixed-Up Confusion“.

1970 – Objavljena je pjesma „Black Magic Woman“ grupe Santana.

1975 Queen je započeo svjetsku turneju od 78 datuma u sklopu promocije albuma „A Night at the Opera“ sa dvodnevnim nastupom u Liverpool Empire Theatreu.

1987George Michael, nekadašnja polovica najprodavanijeg dua Wham!, dokazao je svoju moć kao samostalni izvođač osvajanjem prvog mjesta na britanskoj ljestvici albuma sa svojim debi albumom „Faith“. Napisan uglavnom od strane samog Georgea, „Faith“ je bio omiljen kod kritičara širom svijeta i osvojio je Grammy nagradu za Album godine za 1989. godinu.

1990Pete Townshend iz grupe The Who priznao je svoju biseksualnost Newsweeku.

2000 – Počeo je suđenje Michaelu Abramu. Sudilo mu se zbog napada na George Harrisona i njegovu suprugu u njihovom domu u Britaniji 30. decembra 1999. godine.

2000 Marilyn Manson izdao je album „Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death)“. Naslovnica albuma bila je zabranjena u nekoliko prodajnih lanaca zbog umjetničkog rada na naslovnici. Zabranjeni lanci izdali su alternativnu naslovnicu. Na naslovnici je prikazan Manson na križu.

2015 – Par bijelih čizama koje je nosio Elvis Presley tokom njegovog poznatog televizijskog nastupa „68 Comeback Special“ kupio je britanski kolekcionar za 29.500 funti. Elvis je nosio te čizme dok je pjevao „If I Can Dream“, dva mjeseca nakon atentata na Martina Luthera Kinga, a tekst uključuje citate vođe građanskih prava.

Najnovije vesti

Izdvajamo