-

Na današnji dan – 13. septembar / rujan

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1965 – Rođen Dave Mustaine. Poznat je kao osnivač, pjevač, gitarist i glavni tekstopisac američkog thrash metal sastava Megadeth.

1965 – Pjesma „Yesterday/Act Naturally“ je izdana od strane Beatlesa.

1969 John Lennon i Yoko Ono’s Plastic Ono Band su imali svoj prvi nastup na Rock ‘n’ Roll Revival Concertu. Eric Clapton je svirao gitaru.

1974Stevie Wonder je započeo svoju prvu turneju nakon svoje skoro fatalne automobilske nesreće.

1984KISS je izdao album „Animalize“.

1987Michael Jackson je započeo petosedmični niz na prvom mjestu britanske top liste albuma s albumom „Bad“, nastavkom albuma „Thriller“.

1989Bruce Springsteen je snimio pjesmu „Viva Las Vegas“ za film „The Last Temptation of Elvis“.

1991Alice Cooper je prodavao svoj novi album „Hey Stoopid“ na Times Squareu u New Yorku za 99 centi.

1991 – Geffen Records je organizirao zabavu za lansiranje singla Nirvane „Smells Like Teen Spirit“. Bend je na kraju izbačen sa vlastite zabave nakon što su se članovi počeli gađati hranom.

1996Tupac Shakur je preminuo šest dana nakon što je upucan u napadu iz automobila.

1997Elton Johnov singl „Candle in the Wind 1997“ je izdan u Engleskoj.

2010George Michael je osuđen na osam sedmica zatvora nakon što je proglašen krivim za vožnju pod utjecajem droga i posjedovanje kanabisa u Hampsteadu.
2005 – Kuća u kojoj je Jimi Hendrix odrastao u Seattleu je spašena od rušenja nakon što je dogovorena nova lokacija u posljednji trenutak. Zaklada James Marshall Hendrix i grad Seattle su se složili da će renovirati zgradu u zajednički centar nasuprot groblju gdje je gitarist pokopan 1970. godine.