-

Na današnji dan – 13. oktobar / listopad

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1963Beatlesi su napravili svoj debi na britanskom muzičkom šouu „Sunday Night at the London Palladium“. Grupa je bila glavni izvođač, a njihov nastup je gledalo 15 miliona gledalaca.

1965The Who su snimili svoj ikonični hit „My Generation“ u studiju Pye u Londonu.

1979 – Album „Reggatta De Blanc“, grupe The Police, započeo je četveronedeljni boravak na prvom mjestu britanske top-liste. Album sadrži prve dvije pjesme grupe koje su dostigle prvo mesto, „Message in a Bottle“ i „Walking on the Moon“, a koštao je samo 6.000 funti za snimanje.

1980 – Album „Back in Black“ grupe AC/DC postao je platinast.

1982 – Grupa KISS objavila je album „Creatures of the Night“.

1984 Stevie Wonder započeo je troonedeljni boravak na vrhu američke top-liste singlova sa pjesmom „I Just Called To Say I Love You“.

1988 – Rođen je Stefan Gaćeša, beogradski producent i gitarista benda Random.

2002 – Britanski rock bend Muse podnio je pravnu tužbu protiv Celine Dion nakon što je najavila svoj nadolazeći šou u Las Vegasu pod nazivom „Muse“.

2008 – U video poruci na svojoj web stranici, Ringo Starr je najavio da nema više vremena za potpise i zamolio fanove da mu ne šalju više poštu.

2012 – Slika nemačkog umetnika Gerharda Richtera, koja je bila u vlasništvu Erica Claptona, prodata je za 21 milion funti.

2016Bob Dylan postao je prvi tekstopisac koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost, i prvi Amerikanac koji je dobio tu nagradu od 1993. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo