-

Na današnji dan – 11. septembar / rujan

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1952Ray Charles je snimio svoju prvu sesiju za Atlantic Records u New York Cityju, izvodeći pjesme „The Sun’s Gonna Shine Again,“ „The Midnight Hour,“ „Roll with My Baby,“ i „Jumpin’ In The Mornin’.“

1962 – George Martin je doveo Beatlese natrag u Abbey Road studije EMI-ja da ponovno snime pjesmu „Love Me Do.“ Također su snimili „P.S. I Love You“ i ranu verziju pjesme „Please Please Me.“

1964 George Harrison je osnovao Mornyork Ltd. kao svoju vlastitu izdavačku kompaniju. Ime je kasnije promijenjeno u Harrisongs, Ltd.

1965The Beatles su započeli devetosedmični niz na broju 1 američke top-liste s albumom „Help!“, šestim albumom benda koji je dostigao vrh američke top-liste.

1967
– „All You Need Is Love“ veliki hit Beatlesa je certificiran kao milionski prodan singl.

1971 – Animirana TV serija „The Jackson Five“ je prvi put prikazana na ABC televiziji.


1984
Bruce Springsteen je oborio rekord posjećenosti na koncertu u Spectrumu u Philadelphiji. 16,800 fanova je prisustvovalo prvom od šest rasprodanih nastupa.

1988Metallica je započela svoju prvu turneju po Europi u Budimpešti, Mađarska.

1988Michael Jackson je nastupio na trkalištu Aintree u Liverpoolu, kao dio svoje Bad World turneje. Preko 3,000 fanova je moralo dobiti medicinsku pomoć od strane službe St. John Ambulance zbog gubitka svijesti, histerije i gužve među publikom od 125,000 fanova, najvećem koncertu u sklopu turneje od 123 datuma.

1996Noel Gallagher je napustio ostatak benda Oasis usred američke turneje nakon svađe s bratom Liamom u hotelu u Charlotteu. Noel se vratio u London sljedeći dan.

1997John Lee Hooker je dobio zvijezdu na Hollywoodskoj stazi slavnih.

2001Dream Theater je izdao album „Live Scenes From New York“. Originalna ilustracija je povučena istog dana zbog prikazivanja njujorškog horizonta i tornjeva Svjetskog trgovinskog centra u plamenu. Album je ponovno izdan s drugačijom slikom.