-

Na današnji dan – 11. oktobar / listopad

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1940Glenn Miller je snimio „Make Believe Ballroom Time“ u New Yorku.

1962The Beatles su debitirali na britanskim top-listama s singlom „Love Me Do“. Pjesma će doseći vrhunac na četvrtom mjestu.

1969Muddy Waters je teško ozlijeđen, a tri osobe su poginule u prometnoj nesreći blizu Chicaga.

1975 – Emitirana je prva epizoda emisije „Saturday Night Live“ s Georgeom Carlinom kao gostujućim voditeljem. Janis Ian izvela je pjesme „At Seventeen“ i „In the Winter“. Billy Preston svirao je „Nothing from Nothing“ i „Fancy Lady“.

1990Nirvana je imala svoj prvi koncert s Davidom Grohlom na bubnjevima.

1995Tupac Shakur pušten je iz zatvora Clinton Correctional Prison uz jamčevinu od 1,4 miliona dolara koju je uplatio Suge Knight.

1997Elton John je zauzeo prvo mjesto na Billboard Hot 100 s pjesmom „Candle in the Wind 97“, reinterpretacijom svog hita iz 1974. godine. Dok je originalna pjesma bila posvećena Marilyn Monroe, ova verzija bila je posveta njegovoj pokojnoj prijateljici, princezi Diani, i izvedena je na njenom pogrebu nekoliko sedmica ranije nakon njezine tragične smrti.

2005 – Rolls Royce Silver Shadow iz 1974. godine koji je pripadao Freddieju Mercuryju stavljen je na licitaciju na eBayu od strane njegove sestre Kashmire Cooke, koja je naslijedila automobil od njega.

2009 – S albumom „Love Is the Answer“, Barbra Streisand postala je prva umjetnica u Americi koja je imala broj 1 album u pet različitih desetljeća.

2014 – Koncertni film „One Direction: Where We Are – The Concert Film“ pušten je u kinima. Svjetska projekcija završila je sljedećeg dana i oborila je rekord za najprofitabilniju produkciju event-kina s neto prihodom od 15 miliona dolara.

2016 – Britanski umjetnik Rod Stewart postao je Sir Rod Stewart kada ga je vojvoda od Cambridgea viteški odlikovao u Buckinghamskoj palači.

Najnovije vesti

Izdvajamo