-

Na današnji dan – 11. novembar / studeni

1965The Beatles su završili snimanje svog šestog albuma „Rubber Soul.“ Posljednjeg dana u studiju grupa je snimila dvije nove pjesme: „You Won’t See Me“ i „Girl,“ te se vratila starijoj pjesmi koja je postala „Wait.“

1972Berry Oakley, 24-godišnji basist i osnivački član grupe The Allman Brothers Band, poginuo je u prometnoj nesreći na motociklu. Uz jezivu slučajnost, nesreća se dogodila na istom križanju gdje je godinu dana ranije poginuo član benda Duane Allman.

1976 KISS je izdao album „Rock and Roll Over.“

1989 – U Njemačkoj su Melissa Etheridge i Joe Cocker zabavljali Nijemce koji su slavili srušeni Berlinski zid.

1997Metallica je održala besplatan koncert u Philadelphiji, u znak proslave nadolazećeg izdanja albuma „Reload.“

2004 – Održana je prva ceremonija UK Music Hall of Fame, a Robbie Williams, The Rolling Stones, Queen, Michael Jackson i Cliff Richard bili su prvi inaugurirani članovi. Obožavatelji su bili pozvani da glasaju za umjetnike koji su najbolje predstavljali svaku od prethodnih pet desetljeća.

2011 – Obožavatelji grupe Black Sabbath su se razveselili kada su sva četiri originalna člana benda najavila ponovno okupljanje, album, te obimnu svjetsku turneju. Rezultirajući album „13“ objavljen je 2013. godine.

2016 – Prvog dana aukcije umjetnina koje je posjedovao David Bowie, zarada je bila 24,3 miliona funti, što je više od dvostrukog predviđenog iznosa prije aukcije. Prodano je 47 umjetnina na aukciji u Sotheby’su u Londonu, a njihova vrijednost procijenjena je između 8,1 milijuna funti i 11,7 milijuna funti ($14,8 milijuna). Najskuplji lot bio je Jean-Michela Basquiata „Air Power,“ koji je prodan za 7,1 milion funti.

Najnovije vesti

Izdvajamo