-

Na današnji dan – 11. august / kolovoz

Na današnji dan Balkanrock danas u svetu muzike

1942 – Rođen britanski muzičar, Mike Hugg. Poznat po sviranju u bendu Manfred Mann.

1956 -Izlazi Elvis Presleyjev singl, „Don’t Be Cruel“ / „Hound Dog“. Singl je dostigao prvo mjesto na američkoj top-listi, gdje je ostao 11 sedmica – rekord koji nije bio oboren sve do pjesme „End of the Road“ Boyz II Mena 1992. godine.

1964The Beatles su započeli snimanje svog četvrtog albuma (Beatles For Sale) u EMI studiju u Londonu, Engleska.

1965 – Premijerno prikazan film Beatlesa pod nazivom “Help!“.

1966 – Na tiskovnoj konferenciji održanoj u hotelu Astor Towers u Chicagu, John Lennon se ispričao za svoje izjave da su Beatlesi „popularniji od Isusa“. Lennon je novinarima rekao: „Pogledajte, nisam rekao da su Beatlesi bolji od Boga ili Isusa, rekao sam ‘Beatlesi’ jer mi je lako govoriti o Beatlesima. Mogao sam reći ‘TV’ ili ‘Kino’, ‘Automobili’ ili bilo što popularno i prošao bih nekažnjeno.“

1979 Led Zeppelin su održali svoj posljednji koncert u Ujedinjenom Kraljevstvu pred otprilike 104.000 obožavatelja u Knebworth Houseu u Engleskoj. Iako je bend izveo nekoliko akustičnih koncerata u Europi sljedećeg ljeta, krenuli su svatko svojim putem u novembru 1980. godine nakon tragične smrti bubnjara Johna Bonhama.

1999 – Legendarna grupa KISS dobila svoju zvijezdu u Hallywood Walk of Fame.

2002Bruce Springsteen započeo je dvosedmični boravak na prvom mjestu američke top-liste s albumom „The Rising“, što je bio njegov peti “broj jedan“ na američkoj top-listi. Također je dosegao prvo mjesto i na britanskoj top-listi.

2022David Bowie je proglašen najutjecajnijim britanskim umjetnikom u posljednjih 50 godina na listi Sky Arts. Ostale muzičare na popisu uključuju Spice Girls, Sir Elton Johna, Stormzyja i Boy Georgea.

Najnovije vesti

Izdvajamo