-

Na današnji dan – 1. novembar / studeni

1968George Harrison je izdao muziku za film „Wonderwall“. Bio je prvi član grupe The Beatles koji je izdao solo album.

1980Bruce Springsteen postigao je svoj prvi broj 1 na ljestvici albuma u Sjedinjenim Američkim Državama s albumom „The River“. Album je objavljen dvije sedmice ranije, a naslov je ostao na vrhu ljestvice Billboard 200 četiri sedmice.

1987U2 je otvorio vlastiti koncert u Indianapolisu, predstavljajući se kao country-rock grupa pod imenom „The Dalton Brothers“.

1993 Flavor Flav (iz grupe Public Enemy) uhapšen je pod sumnjom da je pokušao ustrijeliti drugog muškarca tokom spora oko žene. William Drayton (pravo ime Flavor Flava) optužen je za pokušaj ubojstva, posjedovanje oružja i nepažljivo ugrožavanje.

1994 – Nastup grupe Nirvana „MTV Unplugged“ objavljen je kao „MTV Unplugged in New York“.

2000 Robbie Williams ponudio se donirati koštanu srž kako bi spasili život obožavateljici nakon susreta s Johannom MacVicar, koja je bolovala od leukemije. Williams je zamolio svoje obožavatelje da se prijave kao potencijalni donatori nakon saznanja o ozbiljnom nedostatku muških donatora.

2012 – Časopis Metal Hammer objavio je popis „Deset najboljih brkova u rocku i heavy metalu ikad“. Na listi su se našli brkovi poput Franka Zappe, svih članova grupe Black Sabbath, Jamesa Hetfielda i Lemmyja, a Freddie Mercury se našao na vrhu liste.

Najnovije vesti

Izdvajamo