-

NaslovnaMesečna izdanjaKratki rezoviKratki rezovi (septembar/oktobar 2015)

Kratki rezovi (septembar/oktobar 2015)

Aleksandar Nikolić

Funkcija: Novinar/Recezent

Sebe vidi kao: Gurgusovačkog polupismenog polučoveka polupoljoprivrednika sa doživotnom zabranom prilaska tastaturi koju ne poštuje.

Moto: Kultivator

kratki rezoviToliko vremena mi je trebalo da sednem da napišem ovo da je lik sa slike iznad umro!

Ne stvarno, preminuo je glumac Gunnar Hansen zaslužan za mnogobrojne košmare američke dečurlije. RIP tebra, hvala za sliku.

Nego da se manemo umiranja. Bilo ih je dovoljno u uvodu za prethodne rezove. Šareno je jako bilo što se tiče muzike ova dva meseca. Neizvestan izbor do samog kraja skoro ko izbori u Hrvatskoj. Kod nas ih, kažu, neće biti mada su mi nešto previše raskopali centar grada. Doduše s ovim našima nikad ne znaš da li će da da dođe novi asfalt ili kopaju rovove za ne daj bože. Da ne dužim mnogo nego već da se bacimo odmah na konkretno(počinje sezona slava, mora da se prilagodi terminologija).Videćete da je pank bio posebno živahan ovih par meseci.

Vizelj – Nosorog

Ovaj bend se pojavio niotkuda i razvalio prvim EP-jem a naročito ovom pesmom. Apsurdni i moćni refren dimenzija garaže je prava stvar za rokenrol i cirkanje sa društvom.

By-Pass – Ledena

Izgleda da je bendu žao što im je trebala omanja večnost za sjajni drugi album pa su rešili da sada rade punom parom kako bi to nadoknadili. O tome govori turneja po Srbiji i Bugarskoj a i ovaj, peti po redu, spot sa albuma „Pustinjom“. Iako ga je snimao i režirao naš urednik to nema veze sa tim što je na listi. Ono pivo koje ću da dobijem dakako ima. Čuješ Nemanja!

Otrovna Kristina – Igram da zaboravim

Ovaj čudni retro bend predvođen zagrebačkim stoner guruom Nikom Potočnjakom (Seven that spells, Jastreb) konačno je objavio svoj prvi album nakon nekoliko uspešnih singlova. Spot i nije nešto inventivan ali savršeno ide uz „bad to the bone“ vajb pesme.

Paydo Komma – Out of silence V.2

Niški trip-hoperi su nakon kadrovskih promena i vraćanja na prvobitnu postavu rešili da se daju u nove radne pobede. Prva od njih je spot za novu verziju pesme „Out of silence“ sa albuma „Strano“ koja će se naći na novom EP-ju sa remiksima. David Lynch linčo je otišao na Pantelej da snimi svoj deo.

E-Play – Možda neko

Još jedan spot sa albuma „Obični ljudi“ za pesmu koja, uz „Divan dan“, najbolje dočarava atmosferu albuma kuju jedino ruši divlja i fenomenalna „Ljubica“. Odličan refren prati jednostavan ali efektivan crno-beli spot vozikanja koji podseća na uradak Darkwooda za „Vrtlog vira“.

Svakako treba poslušati i:

LUR – Nauči me (punk-rock, Kragujevac)
Jesenji Orkestar feat. Ljubučice – Godine u vetru (indie-rock/pop-folk, Beograd)
Eleven – Veruj (alternative, Šabac)
Indigo Son – Delusion (alternative metal, Niš)
Fonija – Nema generacija (punk-rock, Skoplje)

Samo za obožavatelje žanra:

Žuta minuta – Ko sam ja ?(streetpunk/oi, Beograd)
Koalicioni sporazum – Mrak (punk, Gornji Milanovac)
Streetcore Unity – Two dead boys (hardcore, Niš)
Das ist Walter – Ovo je mrak (punk, Sarajevo)