-

Kratki rezovi (septembar/oktobar 2014)

Kratki RezoviDvomjesečni Kratki rezovi na prijelazu su s ljeta na jesen vrlo šaroliki i daleko su od kiša i teških oblaka. Artan Lili predstavljaju novi zvuk, Gatuzo slušajte poslije kiše, iz K.I.P.-a pjevaju o ljubavi, a Vrpca će vas zavesti svojim „Hejtom“. Bezbeli Apstraklije su dežurni zezatori, Luce će vam osvojiti srce, Ostaci zvuka udaraju najjače što mogu, a VVhile svojim zvukom predočavaju zimsku atmosferu. Za svakoga po nešto!

Septembar 2014.

Artan Lili – Novi zvuk u gradu
Domaće otkriće godine ne prestaje izbacivati singlove, a skoro za svaki se može reći da je još bolji i zanimljiviji od prošlog. Ako ništa drugo, „Novi zvuk u gradu“ definitivno će još jednom pobuditi zanimanje za ovim beogradskim noise-pop bendom. Melodični rock, malo buke i lako pamtljiv refren dobitna su kombinacija za Artan Lili.

Gatuzo – Poslije kiše
Nismo morali dugo čekati na novi materijal iz Gatuzove radionice. Nakon prošlogodišnjeg albuma „Gdje idemo“ u najavi je i četvrti studijski album, a do njegovog izlaska tu je singl „Poslije kiše“. Vesela i plesna „totalno odskače od cijelog zvuka albuma“, kako kaže Šiljo, pa se tako neće ni naći na njemu. Zato i golica maštu; tko zna što nas čeka na novom albumu…

K.I.P. – Jedna od njih
K.I.P. ne bi trebao biti jedan od onih bendova koji će nezapaženo proći ispod radara jer, ako je suditi prema singlu „Jedna od njih“, zaslužili su zauzeti radijski eter. U pjesmi progovara snažna žena koja je ostala svoja nakon izlaska iz loše veze, a tu snagu i neovisnost zaokružuju Željkin glas i glazba koja ne ostavlja mjesta depresiji, nego samo nadi.

Vrpca – Hejt
Hejteri će sigurno i ovdje naći nešto na što će baciti svoj žalac, no njih ionako treba ignorirati. Zato svu moguću pozornost usmjerite prema „Hejtu“ koji nam predstavlja Vrpca, friški bend iz Podgorice. Bez obzira na naslov, pjesma je više okrenuta prema razigranom ljetu, nego prema melankoličnoj jeseni.

 

Oktobar 2014.

Bezbeli Apstraklije – Rekla kazala
Trojka iz Bezbelih Apstraklija je očito jako dobro kliknula jer su vrlo brzo nakon što su osnovali bend objavili i album. Sarajevski zafrkanti „Rekla kazala“ predstavili su stripovskim spotom. Na početku pjesme miješaju se horor-zvuk i narodni melos, a onda situaciju spašavaju dva Harisa i Berin.

Luce – Sama ostajem
Bit će da u slučaju Luce stvarno ima pravde na našem muzičkom nebu jer evo je opet, ni pola godine nakon „Možda mi“, i donosi novi singl – „Sama ostajem“. I dalje nježno i sanjarski raspoložena, u društvu Vinka Ergotića, Luce osvaja svojim moćnim glasom. Dok iščekujemo album, ostaje nam jedino da pohodimo Lucijine nastupe uživo.

Ostaci zvuka – Govoriš o sebi

Puljani su već svojim prvim singlom pokazali da misle ozbiljno. Ne nedostaje im ni znanja, ni želje, ni volje, a „Govoriš o sebi“ to dokazuje. Rokaju sve u šesnaest; sigurno im neće nedostajati publike na svirkama, a ni dama u prvim redovima.

VVhile – Wrong Face Wrong Palm
Uz Gatuzo, evo još jednog dvojca koji, u drugoj državi i drugačijeg izričaja, stvara odličnu glazbu. Beograđani su od „Wrong Face Wrong Palm“ stvorili idealnu pjesmu za ušuškati se i gledati kroz prozor kako pada snijeg. Uz VVhile je zagarantirana odlična atmosfera.

Dajte im priliku i poslušajte:

Samo za obožavatelje: