-

Kratki rezovi (novembar 2014)

Kratki RezoviPrije nego što odaberemo najbolje singlove 2014. godine, treba poslušati i što se to ‘kuhalo’ u novembru. A ima tu različitih delicija: od Bilborda, Fitnesa i Gatuza s Baretom, do Massima, Miroslava Tadića te Urbana i Četvorke.

Bilbord – Sve je iz glave
Zanimljiv spoj alternativnog rocka i psihodelije pripremili su nam Beograđani iz Bilborda. Uz tekst „Sve je iz glave“ (a posebno uz stihove „rođen sam da dosegnem mesec i zvezde“) odlično se uklopio spot u kojemu su iskoristili inserte iz filmova Georgesa Mélièsa.

Fitnes – Ravnoteža
Uigrani rock trio neće vas tjerati da vježbate, ali „Ravnotežu“ ćete vjerojatno lagano fućkati još danima nakon što ju čujete. Iako je riječ o instrumentalu, upravo to fućkanje može funkcionirati kao svojevrsni refren koji se lako pamti, a teško zaboravlja.

Gatuzo feat. Goran Bare – Povrijedili smo jedno drugo
Kada se sudare rock dvojac i jedan od najpoznatijih hrvatskih rock vokala, ne može se izroditi loša pjesma. Dinamični Gatuzo izvukao je ono najbolje iz neukrotivog Gorana te su „pobijedili jedno drugo“ i stvorili energičnu pjesmu.

Massimo – Ispod nekog drugog neba
Teško se sjetiti kada smo od Massima dobili lošu pjesmu pa je tako i „Ispod nekog drugog nema“ u prepoznatljivom stilu, lijepa i nježna. Prema muzici stvorena za ples u dvoje, prema tekstu – za rastanke.

Miroslav Tadić – Ona se budi
Kako stvoriti instrumentalnu obradu jedne od pjesama kultnog benda kao što je Šarlo Akrobata, a da zvuči svježe i originalno? Pitajte majstora gitare Miroslava Tadića jer je odradio veličanstven posao.

Urban & 4 – Priđi mi bliže
Za razliku od singla „Sutra ćemo pričati“ koji je objavljen prije nekoliko mjeseci, „Priđi mi bliže“ je daleko vedrija pjesma, a tome pridonosi i gostovanje dječjeg zbora riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Urban & 4 time su još više zagolicali maštu obožavateljima koji su bili na iglama iščekujući novi album.

Dajte im priliku i poslušajte:

Samo za obožavatelje: