-

NaslovnaMesečna izdanjaKratki rezoviKratki rezovi (mart 2015)

Kratki rezovi (mart 2015)

Aleksandar Nikolić

Funkcija: Novinar/Recezent

Sebe vidi kao: Gurgusovačkog polupismenog polučoveka polupoljoprivrednika sa doživotnom zabranom prilaska tastaturi koju ne poštuje.

Moto: Kultivator

kratki rezoviMart je bio prava katastrofa od meseca! Još uvek se po vestima povlače detalji pada nemačkog aviona i srpskog helikoptera. I kao da nije dovoljno što je toliko ljudi poginulo već su i epilozi o uzrocima pada deprimirajući u svakom pogledu.

I to nije sve, pored toga nas je 5. marta napustio večiti dečak srpske rok muzike Vlada Divljan. Ostala je bivša Juga bez jednog od retkih pravih idola koje je imala. A onda na samom kraju meseca, prejeba nas Portugal u kvalifikacijama. Ah, Marte… ali dobro, bar je muzika bila živopisna. Daj da se prešaltamo na to. Lepše je…

Orthodox Celts – One/Milk & Honey

Dugo vremena se Kelti nisu oglašavali novim pesmama. Jesu bili koncertno aktivni, pogotovo kad dođe mart i Dan svetog Patrika što je njima ono što je 8. mart Željku Samardžiću. Aca Seltik se izduvao sa svojim metal ambicijama sa bendom Despot pa je bio spreman da se ponovo posveti Keltima. Pesma ne donosi ništa novo realno al čekala se dugo.

Noviot Pochetok – Jadi od leshot svoj

Na naslovu ove pesme pozavideo bi im i jedan The Stone. Da se razumemo, ovi pankrokeri iz Makedonije nikad nisu oskudevali sa ozbiljnom tematikom ali album „Ja sum zemja“ koji najavljuje ovaj singl preti da ode i korak dalje. Nadam se da će ga promovisati i u Srbiji, prošli put kad su bili pokidali su.

Punčke – Ocean

Dame iz Vinkovaca su napravile pravi bum u regionu sa svojim prvencem „Sunčano sa povremenom naoblakom“. „Oceanom“ najavljuju novi album koji će dame voleti zbog tekstova a momci jer gitare imaju muda.

ZAA – Slide Baby

Popularni Kruševljani novim singlom su se malo izmakli iz svog reggae fazona i koketirali sa soul, r’n’b i jazz elementima. A Sanja koketira sa svima koji puste spot.

Rundek Cargo Trio – Don Juan

Poslednjeg dana u mesecu pojavila se niotkuda nova pesma Darka Rundeka. Ova setna numera propraćena vrlo jednostavnim lyrics videom rađena je za istoimenu predstavu a naći će se na njihovom novom albumu „Mostovi“. Posebno interesantno je pojavljivanje jednog starog Rundekovog protagoniste, šala od svile.

Dajte im priliku i poslušajte:

Mr. Rabbit – Magla (alternative hip hop, Valjevo)
Red River Valley – Eye (alternative/grunge, Niš)
Denis Katanec Okanagan LTD – Florian (americana, Zagreb)
Siempre Peligroso – Bolest featuring Hornsman Coyote (alternative metal, Šabac)

Samo za obožavatelje:

AmanZaman -Trip (reggae/dub, Svilajnac)
URGH! -Samousavršavanje (sve i svašta, Beograd)
Deca Apokalipse – Blok 12, zgrada 44 (crossover, Valjevo/Užice/Trstenik/Beograd)
Trigger – Vreme čuda (metal, Beograd)