-

Kratki rezovi (januar 2015)

kratki-rezoviVerovatno ste primetili da je dobru ribu sa testerom (Lollipop Chainsaw) na slici iznad zamenila ova trčeća rugoba iz Teksaškog masakra. Nešto slično se desilo i sa samom kolumnom.

Usled sve većeg broja obaveza koleginica Dajana mi je ustupila njeno čedo na milost i nemilost. Šta da vam kažem-to vam je što vam je. Potrudiću se da nastavim makar sa približnim kvalitetom ono što je ona započela. Januar sam po sebi je bio nezgodno prvo iskušenje. Između mnogobrojnih slava, Novih godina i Božića po julijanskom, gregorijanskom i liliputanskom kalendaru trebalo je držati dobro otvorene uši kako nešto ne bi promaklo. Evo šta je prokrčilo svoj put između predjela, “Srećna slava domaćine” i druženja sa wc šoljom u sitne zimske sate:

Jonathan – Pictures

Jonathan ne kriju da su od samog starta želeli na inostrano tržište. I otkako smo imali prilike prvi put da ih čujemo jasno je da je to vrlo izvodljivo. Da im dobro ide na tom putu svedoče i sve brojniji članci sa inostranih portala. „Pictures“ je svakako jedna od pesama koja se ističe prilikom slušanja njihovog prvenca „Bliss“ i odlično je što su upravo za nju snimili spot.

Bokal Oseća Stvarnost – Hipsterka

Nova pesma Bokala je jedna u nizu disertacija na temu „hipsteraja“ kojom su se već bavili Mortal Kombat i Miki Solus, ali joj daje specifičan južnjački „touch“ svojstven Miodragu Brankoviću Ćaletu. Ovakve power balade se ne bi postideli ni majstori iz doba post-grungea ali svi zajedno ne bi mogli da smisle onakav refren.

Straight Mickey and the Boyz – CRV

Beogradska trojka je već izgradila ime u regionu zahvaljujući svojim energičnim nastupima. Delić toga smo već imali prilike da vidimo na snimcima iz Digimedie ali se ipak čekalo na album prvenac koji je konačno blizu a najavljuje ga upravo ova numera. Iako kreće u mirnom, psihodeličnom stilu vrlo brzo se oslobodi ono na šta smo navikli i šta očekujemo od Mikija i Momaka-kotrljajuće gitare koje će vam zavrteti glavu i razbacati ekstremitete.

She Loves Pablo – Center of the Earth

Zagrepčani su sve brojniju fan bazu obradovali novom pesmom i najavljivanjem novog albuma u toku godine. Navikli smo da uz pesme sa ovakvim gruvom vidimo neke američke mustange ili motore ali su se momci odlučili ipak za nešto drugačije, tačnije za rudnik. Ipak život nije lak na ovim našim prostorima. I dobro da, podseća malo na Rammsteinov „Sonne“ samo bez stondirane Snežane.

Elvis Jackson – Any place to go

Slovenački punk-rock, metal, ska (i šta već sve ne) velikani iznenadili su nas prvim singlom koji najavljuje njihov novi album „Radio unfriendly“. Ipak budimo realni, Elvis Jackson su uvek imali njuha za melodiju koju radio i tv talasi vole tako da ovakav naziv albuma teško da je adekvatan. No to sad na stranu, pesma „Any place to go“ udara brzo a refren je nešto najpoletnije što sam čuo u skorije vreme. Singl ko bombona.

Urban & 4 – Priđi mi bliže

Nakon spota za numeru „Sutra ćemo pričati“ u kome vidimo Damira kako u jednom kadru vodi dijalog sa kamerom, novi spot nastavlja u sličnom maniru samo što je ovog puta tu ceo bend. Kako i sami kažu prilikom snimanja vodili su se estetikom crno-belih fotografija izbegavajući savremena tehnološka čuda i mogućnosti. Dobili smo zanimljiv video uradak koji prati novi hit sa njihovog hvaljenog albuma „Mamut“ koji će promovisati na svom najvećem koncertu do sada u zagrebačkom Domu spotrova.

Dajte im priliku i poslušajte:

Samo za obožavatelje: