-

NaslovnaMesečna izdanjaUmesto hvalospevaUmesto hvalospeva (jun 2018): Jelena, Andreja, Zvonimir, Branko i zli očuh

Umesto hvalospeva (jun 2018): Jelena, Andreja, Zvonimir, Branko i zli očuh


Mnogo toga se izmenilo u ovih poslednjih mesec dana: redefinisao se čitav dizajn našeg božanstvenog portala, uvedene su novine u vidu kolumni, komentara i ličnih stavova, odrađene su rokade u uredništvu, galerije slika su sve viralnije, čitalačka publika je postala brojnija i, sudeći po komentarima, veoma ažurnija, pa nam zato ne preostaje ništa drugo, nego da nastavimo sa ovom našom jeretičkom rubrikom, koja će, dok njen zlobni očuh ne crkne, nastaviti da se valja zajedno sa singlovima u regionalnom blatu muzike.

andreja – ja se vozam

Iz repetetivnog kruga današnje omladine, zaglavljene između Jada i Čemera, Andreja nam ispevava letargični vapaj, prepun dekadencije, koji nihilistički ukazuje na jednu sveopštu sumornost i tmurnost, koja pokušava da se izvuče iz začaranog polja deprimiranosti. Naime, autor to poprilično vešto prenosi svojim suicidalnim glasom iz kojeg sublimirano može da se načuje, ako se dobro udubite, jedan učmali krik mladih i potonulih generacija.

Zvonimir Varga – Volio bi’…

Iz famozne prodavnice “Kuku, lele” stiže jedna skarabudžena singlovača, koja čas nešto cmizdri, čas se nešto raduje, čas pokušava da prodre do srca, čas pokušava da slušaoca natera da izvrši emocionalno samoubistvo. Zvonirmirov anđeoski glasić, prepun copy/paste balaševićevske nabujalosti, tera svakog zdravorazumnog homosapiena, da usled nemoći da se obrati genijalnom tvorcu ove pesme, skoči pod prvo vozilo, jer, bogo moj, kada jednom čujete ovu stvar, ona vam, nažalost, neće izlaziti iz ušnih hodnika.

Branko Radaković – Marketing

Pre nego što je velepoznati pesnik Branko krenuo na veliku turneju u krugu od 30 kilometara, ostavio je internetskoj javnosti nešto što se odaziva na ime “Marketing”. On u toj svojoj pesmičici sriče neke nerazumljive redove, drma desnom nogom kao da će da dobije nervni slom, čas je tu, čas nestaje poput onog Baneta, čas se vraća, čas prelistava neki časopis, čas trepće kao sova… Sve bi ovo bilo izvanredno, ali u jednom paralelnom univerzumu, gde kriza srednjih godina daje fantastične rezultate, gde ovakav glas birćuza pobeđuje na svim takmičenjima i gde publika stenje i uzdiše za ovakom ličnošću; ali, hvala dobrom sluhu, pa u ovoj dimenziji se to nikada neće desiti.

Jelena Andonović – Najbolja

Direktno sa beogradskog pašaluka, tokom junskih vrućinčina, na virtuelnu stanicu Youtube, prispela je jedna satirična, naizgled šaljiva, ali u dubini duše mučna i priprosta slika glamurozne scene u regionu. Jelena svojim gracioznim i zavodljivim glasom, na jedan izuzetno humorističan način, vodi slušaoca kroz četvorominutnu epizodu o bljutavoj površnosti sadašnjice. Njene britke reči koje „bodu prst u oko“ ostavljaju jedan tračak nade u ušima auditorijuma da će ova pevačica biti jedan od poslednjih svetionika elegantne, a u isto vreme hipnotične i „i got the balls“ muzike.