-

The Petting Blues Band na trećem Balkanrock Live koncertu

The Petting Blues Band

Kao što je već najavljeno, Balkanrock Live program će se održavati svakog ponedeljka u 20h, a na trećem koncertu 18. maja nastupiće Yokozuna i Jimi iz novosadskog The Petting Blues Band-a. Stream ćete i ovog puta moći da pratite uživo sa našoj Facebook stranice, a publiku podstičemo da tokom nastupa postavlja pitanja bendu u komentarima i da se na ovaj, za sve nas neobičan način, bolje upozna sa nekim imenima domaće scene koja sasvim sigurno zaslužuju pažnju.

Podsetimo da su održana već dva Balkanrock Live koncerta, kad su nastupali sastavi Paper Animals i VHS Stereo, a naš stream je u proseku pratilo više od dve i po hiljade ljudi.

The Petting Blues Band je nastao sredinom 2008. godine u Novom Sadu. Bend su osnovali Milovan Đuđić „Jimi“ i Dejan Zec, sa željom da sviraju i promovišu žanr muzike koji i nije toliko popularan među mladima na ovim prostorima, u nadi da će uspeti da doprinesu vraćanju bluza na domaću scenu.

Bend se posle nekoliko promena članova, prvi put javno pojavljuje početkom 2009. godine svirajući blues hitove i standarde. Od tada kreće sa intezivnijim svirkama po klubovima, festivalima, pub-ovima širom Srbije sa istim repertoarom.

Početkom 2012. godine bendu se priključuje Aljoša Molnar „Yoko Zuna“ i bend intenzivnije kreće sa autorskim radom i promocijom istih. 20. oktobra 2012. bend snima svoj prvi Live album u novosadskom Studiju M.

The Petting Blues Band su:

Aljoša Molnar (Yokozuna) – Vocal
Nikola Vučetić – Drums, vocal
Dejan Zec (Zeka) – Bass
Milovan Đuđić (Power Jimi) – Guitar, vocal
Nenad Nikolić – Guitar

Najnovije vesti

Izdvajamo