-

NaslovnaVestiNovi albumiPoslušajmo "Gigaton" novi album grupe Pearl Jam

Poslušajmo „Gigaton“ novi album grupe Pearl Jam

Pearl Jam promoVišestruko nagrađivana i iznimno utjecajna skupina Pearl Jam objavila je svoj iščekivani novi studijski album; naslova „Gigaton“ album je od 27. ožujka dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama.

Za glazbene ikone iz Seattlea ovo je prvi studijski album s novim materijalom nakon 2013. godine i Grammyem nagrađenog izdanja „Lightning Bolt“. Vijest o novom albumu stigla je početkom godine, a uz službenu potvrdu tada je kao najavni singl objavljena pjesma „Dance of the Clairvoyants“, zajedno s pratećim videospotom

„Stvaranje ovog albuma bilo je dugo putovanje“ tada je otkrio gitarist Mike McCready, nastavivši: „Na momente je bilo emotivno teško i zbunjujuće, ali istovremeno je ovo za nas bilo uzbudljivo i eksperimentalno putovanje ka glazbenom iskupljenju. Suradnja s ostalim članovima benda na kraju mi je donijela mnogo ljubavi te svjesnosti i znanja o potrebi za ljudskom povezanošću“.

Po objavi najavnog singla, skupina je s albuma otkrila još dvije pjesme; sredinom veljače predstavljena je „Superblood Woolfmoon“, a svega nekoliko dana prije objave samog izdanja i „Quick Escape“. Album „Gigaton“ donosi ukupno 12 pjesama, a za Pearl Jam je ovo ukupno 11. po redu studijsko izdanje.

Naslovnicu albuma krasi fotografija „Ice Waterfall“, koja je djelo kanadskog fotografa, redatelja i morskog biologa Paula Nicklena, a prikazuje Nordaustlandet ledenu kapu u Norveškoj, čiji se volumen značajno smanjuje zbog topljenja uzrokovanog globalnim klimatskim promjenama.

Objavu novog izdanja trebala je pratiti i koncertna turneja, koja je za sada samo u Americi razumljivo odgođena zbog trenutne svjetske borbe protiv pandemije koronavirusa.

Najnovije vesti

Izdvajamo