fbpx

-

Naslovna Vesti Novi albumi Najduže očekivan album u istoriji rok muzike konačno je izašao!

Najduže očekivan album u istoriji rok muzike konačno je izašao!

Tool-Fear-Inoculum

Danas je sa blagom nevericom dočekan novi, dugo najavljivani album benda Tool pod nazivom Fear Inoculum. Naoštrite uši, jer vas očekuje skoro sat i po vremena „tulovštine“ u digitalnom izdanju, dok fizičko sadrži tri pesme manje.

Ako ste se pitali kome se treba obratiti za najkvalitetniji marketing i nenadmašnu reklamu, mišljenja smo da bi to mogla biti upravo ekipa benda Tool. Nakon čitavih 13 godina, zilion neostvarenih obećanja, nekoliko sudskih tužbi, najmanje dve saobraćajke skuterom, par pretnji smrću zbog neprestanog odlaganja, snimanje petog albuma i njegovo objavljivanje konačno je dočekano.

Prema rečima kritičara, album je opravdao očekivanja pesmama koje prikazuju Tool na vrhuncu svoje muzičke zrelosti i aranžmanske kompleksnosti. Ovaj projekat se može okarakterisati kao duboki progresivni rok žanr, što se i očekuje da iznedri jedan bend kao što je Tool.

Početkom ovog meeca Tool je objavio desetominutnu numeru kao glavni singl, prema kome je nazvan čitav album. Tokom nekoliko časova od objave albuma Fear Inoculum već se izdvojila pesma 7empest kao najslušanija.

Za razliku od prethodnih izdanja, ovo ostvarenje može se odmah čuti i u elektronskom obliku putem svih poznatih muzičkih digitalnih medija. Između ostalog, sada su i sva prethodna izdanja dostupna na ovaj način.

Tool, photo by Travis Shinn

Liste numera:

(fizičko izdanje)

 1. Fear Inoculum
 2. Pneuma
 3. Invincible
 4. Descending
 5. Culling Voices
 6. Chocolate Chip Trip
 7. 7empest

(digitalno izdanje)

 1. Fear Inoculum
 2. Pneuma
 3. Litanie contre la Peur
 4. Invincible
 5. Legion Inoculant
 6. Descending
 7. Culling Voices
 8. Chocolate Chip Trip

 9. 7empest

 10. Mockingbeat