-

„All For Love“ – Pesme iz srca Bryana Adamsa

Svetski popularna muzička zvezda Bryan Adams, u okviru turneje „Shine A Light“ kojom promoviše istoimeni album, nastupiće u beogradskoj Štark Areni , 10. novembra 2019. godine. Bryan je dobitnik prestižne nagrade Grammy, a do danas je prodao više od 75 miliona albuma.

Rođen je 5. novembra 1959. godine u Kingstonu (Canada) u porodici engleskih migranata. Pošto je Bryanov otac bio vojno lice, porodica se često selila iz jedne države u drugu. U Vancouver je došao zajedno sa majkom i bratom nakon što su mu se roditelji razveli. Kada je imao 10 godina, stric mu je poklonio njegovu prvu gitaru, nakon čega je Bryan počeo pokazivati interesovanje za muziku. Sa 15 godina napustio je školu i počeo sa časovima klavira i pevanjem po pabovima sa lokalnim bendovima. Prvi bend čiji je bio pevač bio je Sweeney Todd.

The Best Was Yet To Come“

Bryan je svoj prvi doprinos muzici dao duetom sa Jimom Vallenceom, u to vreme bubnjarem benda Prins. Snimili su demo i nakon par početnih neuspeha, primili su prvu ponudu kuće A&M. Bryanov prvi album koji je nosio njegovo ime je objavljen 1980. godine, a odmah naredne godine i drugi “You Want It You Got It”. Oba albuma, iako veoma kvalitetna, nisu doživela veliku popularnost. Do 1983. godine, sa svojim bendom bio je na turnejama većih grupa – The Kinks, Loverboy i Foreigner. Album „Cuts Like A Knife“ iz 1983, godine doveo je Bryana na najpopularnije muzičke liste. Na ovom albumu se našla i pesma “The Best Was Yet To Come”, koja je napisana i posthumno posvećena prerano preminuloj kanadskoj manekenki i glumici Dorothy Stratten.

„Heaven“, „Run To You“, „It’s Only Love“, „Somebody“

Naredna 1984. godina je bila izuzetno uspešna za Bryana, jer je sa četvrtim studijskim albumom „Reckless“, osvojio veliki broj nagrada i priznanja. Na njemu su se našli hitovi „Heaven“, „Somebody“, „Summer of ’69“, „Run To You“, te duet sa Tinom Turner „It’s Only Love“. Ove pesme se danas smatraju klasičnim rok temama.

„(Everything I Do) I Do It For You“

1987. godine Bryan je objavio peti studijski album „Into The Fire“. U 90-te je uplovio sa tri filmska hita koji su se lansirali u sam muzički vrh. Prvi od njih je pesma „(Everything I Do) I Do It For You“ , rađena za film„Robin Hood: Prince Of Thieves“. Ona se našla na albumu „Waking Up the Neighbours“ iz 1991. godine. Prema jednom istraživanju provedenom 2005. u Velikoj Britaniji, ovaj Bryanov hit je najpopularniji izbor za prvi ples na venčanjima širom sveta.

„All For Love“

Naredni filmski hit „All For Love“ nastao je 1994. godine u saradnji sa Rod Stewartom i Stingom za film „Three Musketeers„.

Iste godine, Bryan je učestvovao na koncertu „Pavarotti And Friends 2“ na kojem je izveo pesme „O’ Sole Mio“, „All For Love“,La traviata: „Libiamo ne’lieti calici“ (Brindisi) i jedan od svojih najvećih hitova „Please Forgive Me“ sa kompilacije „So Far So Good“ iz 1993. godine.

„Have You Ever Really Loved A Woman“

Bryan je 1996. godine ponovo uradio duet, ovaj put sa Barbrom Streisand, pod nazivom “I Finally Found Someone”. Iste godine na tržištu se pojavio i njegov sedmi po redu studijski album “18 Til I Die”. Pesme sa njega postigle su ogroman uspeh, ponajviše „Have You Ever Really Loved a Woman?“, koja se našla na filmu „Don Juan DeMarco“. Naredni studijski album objavljen je 1998. godinre i nosi naziv On a Day Like Today“.

„When You’re Gone“

U narednom periodu, Bryan se više okrenuo mejnstrimu i počeo pisati pesme koje su idealne za radijsko emitovanje i top liste. Iako je takva promena bila i više nego uspešna, njegovi stari obožavatelji su to doživeli kao izdaju. 2002. godine objavio je deveti po redu studijski album „Spirit: Stallion of the Cimarron“ na kojem su pesme rađene za istoimeni film, a dve godine kasnije album „Room Service“.

Povodom 40. godina karijere Bryan je objavio album „Anthology“, na kojem se nalazi hit „When You’re Gone“, koji je prvobitno otpevao sa Mel C (Spice Girls), a kasnije sa sex simbolom Pamelom Anderson. Doduše, na svojim koncertima je zamenio obe, budući da uz istu pesmu redovno izvodi jednu devojku iz publike.

Bryanov jedanaesti studijski album iz 2008. godine nazvan je simbolično „11“. Ipak, osim redoslednog broja, postoji još nekoliko razloga zašto je obeležen upravo tom brojkom. Jedan od glavnih je što obeležava mesec njegovog rođenja, a predstavlja i jedinstvo i ravnotežu. Album je najavljen singlom „I Thought I’d Seen Everything“. Iste godine Bryan je uvršten u Hollywood Walk Of Fame.

„She Knows Me“

Nakon podužeg diskografskog zatišja, Bryan je 2014. godine objavio dvanaesti studijski album „Tracks Of My Years“, na kojem je obradio jedanaest klasika različitih muzičkih žanrova nastalih tokom 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, poput „Rock And Roll Music“ Chucka Berrya, „I Can’t Stop Loving You Raya Charlesa, „Any Time At All“ The Beatlesa, ali i potpuno novi singl „She Knows Me“.

„That’s How Strong Our Love Is“

Naredni njegov album „Get It Up“ objavljen je 2015. godine. 25 minuta materijala sadrži 9 novih pesama, stilski potpuno drugačijih od onoga što pamtimo kao Bryanov pečat.

U martu ove godine, obradovao nas je svojim najnovijim studijskim albumom „Shine A Light“, prvobitno najavljen istoimenim singlom, koji potpisuje Ed Sheeran. Na njemu se našla i pesma „That’s How Strong Our Love Is“, na kojoj je Adams udružio snage s američkom pop zvezdom Jennifer Lopez.

Bryan Adams za koji dan nam preti najromantičnijim koncertom ove godine u beogradskoj Štark Areni. Ne propuštajte ga, jer je svaka nota iz srca ovog kanadaskog muzičara dar čiste ljubavi.

„Let’s make it all for one and all for love“