-

NaslovnaIntervjuiVlajko (Navta Kriejtiv Kru)

Vlajko (Navta Kriejtiv Kru)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Navta Kriejtiv Kru je niški alternativni bend, alternativni jer se na bave komercijalnom ili popularnom tzv. mejnstrim muzikom. Imaju svoj jedinstven stil i način ponašanja na sceni, uvek otkačeni sa dosta pozitivne energije. Postoje od 2006. i u najveće pripremaju prvi album. Postavu benda čine pevač Vlajko, gitarista Slawe, basista KsTo, klavijaturista Boško i bubnjar Mitrovski. A u intervjuu koji sledi, Vlajko nas upoznaje malo bolje sa radom Nišlija.

NKK iz tvog ugla je…?

NKK=Navta Kriejtiv Kru je pravi i istinski glam rock bend iz Nisha : ) !!!
Postojimo neke 2 godine ne spadamo u određeni pravac muzike. Sve informacije možete naći na myspace.com/navtakriejtivkru.

Ko piše tekstove pesama?

Nemamo određenog tekstopisca. Neko donese tekst, neko muziku i aranžmani se polako sklapaju na probama.

Na vašem myspace-u mogu se čuti tri pesme – „Orasi i Med“, „Žal za kompjuter“ i „Underground“, kaži nam nešto više o njima.

To su tri od sedam pesama koje su trenutno završene. Postavljene su kao promo materijal. Žal za kompjuter u staroj verziji već ima svoju video prezentaciju dok je za Orasi i Med video u pripremi i trenutno razmišljamo o datumu promocije za Niš.

Koja je tebi lično najdraža?

Ne bih izdvojio neku posebno, mada mi se u startu svideo Underground sa Ćaletovim gostovanjem.

Kad počinjete sa radom na debi albumu?

Prvenac je spreman; trenutno radimo na dorađivanju nekih pesama i skupljanju para za snimanje istog : ). Ali plan je da se u studio uđe krajem novembra tako da se debi očekuje na proleće 2009.

Kakvi su planovi i očekivanja od tog albuma?

Ne očekujemo mnogo, zato što se muzika koju mi sviramo stvarno malo ceni u zemlji. Ali tu je internet pa ćemo se potruditi da što vishe ljudi čuje album tim putem!

Gde ćete nastupati preko leta?

Trenutno imamo zakazano Vlasotince i Novi Pazar, kao shto sam reko u planu je promocija spota u Nišu a najverovatnije početkom oktobra i Beograd. Datumi će biti objavljeni na našem spejsu tako da koga zanima…

Čime se članovi benda bave u privatnom životu?

Neki završavaju fakultete, neki muzičke akademije, neki rade a neki čuvaju decu : )

Član si „SHOOPAvideo“ tima, šta možeš da nam kažeš o toj organizaciji?

SHOOPA je mala organizacija sa velikim ciljevima ali mnogo toga koči kinta. Niš ima mnogo malo bendova koji bi hteli da ulože novac da bi digli svoj rad na neki viši nivo.
Trenutno se SHOOPA svodi na fotografiju i video, uskoro počinjemo da radimo i audio snimanje.

Koga zanima naš rad moze da poseti SHOOPA profil na youtube-u (youtube.com/shoopavideo) ili na spejsu (myspace.com/shoopavideo).

Krajem prošle godine, bubnjar Đole je otišao za Irsku. U kakvim ste odnosima ostali sa njim?

U najnormalnijim, ne vidim razlog zashto bi se tu išta menjalo. On je i dalje član ekipe i upravo sastavlja novi NKK from Dablin : )

Tvoj komentar niške muzičke scene?

Niški muzičari se preterano vode poslovicom “Da komšiji crkne krava” , kad to budu izbacili sebi iz glave moćiće da se napravi nešto. O klubovima i prostorima za svirku neću ni da pričam mislim da je to izduvana tema!!!