-

Vlada Bojić (Super Confusion): „Prezadovoljni smo uspesima koje smo ostvarili za tako kratko vreme“

Mladi bend iz Kikinde, Super Confusion nedavno je pobedio na takmičenju GBOB (Global Battle Of the Bands) koje je održano u Beogradu i predstavljaće našu zemlju na svetskom GBOB takmičenju u Londonu. Sa bendom Super Confusion nas upoznaje Vlada Bojić, gitarista.

Kada i kako je nastao Super Confusion?

Super Confusion je nastao otprilike pre 2 godine, sa idejom da se napravi instrumentalni projekat koji ne podleže žanrovskim predrasudama, već čiju muziku može svako da sluša i uživa u njoj.

Je l’ bilo promena u postavci od nastanka i ko čini aktuelnu postavu?

Bend je formiran kao trio koji su činili Aleksandar Merzan – bubnjevi, Marko Vujović – bas i Vlada Bojić – gitara. Kasnije smo jedno vreme radili sa violinistom Srđanom Stojanovićem, ali zbog njegovih mnogobrojnih obaveza smo nažalost morali da prekinemo saradnju. Ovih dana nam se kao gost priključio Vladislav Zijan na klavijaturama.

Može li se tačno definisati vaša muzika? To je neka fuzija rock-a i jazz-a, naziv benda vam sasvim odgovara. Kako je ti definišeš, ako je uopšte definišeš?

Rekao bih da je to instrumental melodic fusion.

Nisam uspela da pronađem podatak, jeste li izdali neki demo, EP, bilo šta?

Imamo snimljen demo sa nekih 5 pesama, što nam trenutno služi za promociju. Planiramo da u narednih godinu-dve snimimo i izdamo album.

Kakvu muziku sluša svako od članova benda ponaosob?

Slušamo sve i svašta. Marko i Sale su u fazonu funk, rock, acid jazz, drum’n bass… dok ja više volim malo čvršći zvuk poput “Planet X”, “Liquid Tension”, “Gordian Knot”, “Cosmics”…

Koncertno ste dosta aktivni. Proteklih nekoliko meseci imali ste zapažene nastupe, pobedili ste na Plana Demo festu letos a nedavno i na kvalifikacijama za GBOB. Kakvi su utisci nakon svega?

Prezadovoljni smo uspesima koje smo ostvarili za tako kratko vreme. Pobede na Plana demo festu i GBOB-u su nam potvrde da radimo kvalitetnu muziku i da je Super Confusion na dobrom putu da namesti uspešnu karijeru. Ali najviše nam je drago zbog ogromne podrške koju dobijamo od publike i što većina ljudi uživa na našim svirkama.

Jeste li se informisali o ostalim bendovima sa kojima ćete se takmičiti u Londonu? Verujem da konkurencija nije nimalo naivna.

Nismo još uvek, ali imamo česte probe i pripremamo se. Verujem da će biti mnogo dobrih bendova i drago mi je zbog toga.