-

NaslovnaIntervjuiUnakrsna paljba: Scordisci VS KKN

Unakrsna paljba: Scordisci VS KKN

U susret Arsenal Festu 11, koji će biti održan 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu, pripremili smo za vas jedan interesantan serijal tekstova. U rubrici „Unakrsna paljba“ čitajte paralelne odgovore učesnika Arsenal Festa na ista pitanja i saznajte koje su njihove sličnosti, ali i razlike.

Želeli smo da ove tekstove učinimo što zanimljivijim pa smo gledali da spajamo „nespojivo“ tj. da u klinč poziciju stavimo dobro poznata imena, koja su već dugi niz godina na muzičkoj sceni, s mladim nadama čije vreme tek dolazi. U novoj „Unakrsnoj paljbi“ čitajte o stavovima dvojice gitarista Strahinje Kosovca iz benda Scordisci i Nenada Pejovića iz KKN-a.

Balkanrock: Koji je to koncert koji ćeš zauvek pamtiti i po čemu je on bio značajan za tebe?

Strahinja Kosovac: Ja bih izdvojio Dropkick Murphys u Beogradu. Razlog je vrlo jednostavan, omiljeni bend kod „kuće“. Plus, ući na tonsku probu i videti pripreme za spektakl je dosta uticalo na mene.

Nenad Pejović: Splatterheads u KSTu 1992, pank rasturanje uprkos sankcijama i smaku sveta.

BR: Singl ili album?

Strahinja: Ja više volim singlove, mislim da u današnje vreme kad svi negde jurimo pre nađemo vremena da poslušamo singl nego ceo album.

Nenad: Album.

BR: Koji album objavljen u 2021. godini bi istakao kao vredan pažnje?

Strahinja: Dropkick Murphys „Turn up that Dial„. Gazde iz Bostona su napravili jako zanimljiv album sa zanimljivim tekstovima, pogotovo naslovne pesme.

Nenad: Dinosaur Jr – Sweep It Into Space

BR: Klupski koncerti ili festivali i zašto?

Strahinja: Sve ima svoju draž. Nista ne moze da zameni energiju koju stvori manja publika u klubu. Sa druge strane brojnost publike, organizacija i pristup koncertu na festivalu je potpununo drugi nivo. Ja licno možda malo više vučem ka festivalima.

Nenad: Obe varijante nose svoje draži.

BR: Kako bi izgledala najbolja turneja sa bendom koja se nije desila?

Strahinja: Vrlo prosto, pored nas još barem dva bratska benda u jednom ve-ce tur basu i putujemo u dosta gradova zajedno.

Nenad: Tako da se kilometri između gradova i mesta prolaze neosetno i lako.

BR: Koji su to poslednji filmovi ili serije koji su na tebe ostavili jak utisak i zbog čega?

Strahinja:Crock of Gold“ ili, narodski rečeno, život i priključenija najvećeg Irca/pankera ikada, Shanea MacGowana.

Nenad:Cant Get You Out Of My Mind„, jer govori o svetu koji sve više liči na logor – radni, koncentracioni, karantinski, nebitno, a sve manje kao naš dom.

BR: Koji bend sa Arsenal Festa ćeš obavezno poslušati?

Strahinja: Scordisci jer moram hahah. Šalu na stranu, veliki sam fan Kolje. Mislim da bi tako zvučao bluz da je nastao kod nas.

Nenad: Bjesove, Partibrejkers, Repetitor.