-

Unakrsna paljba: Larska VS Nemesis

Unakrsna paljba Larska Nemesis Selena Simić Luka Stoisavljević War is On Cant Steal It

Zadovoljni time kako su prošli tekstovi u rubrici „Unakrsna paljba„, pokrenutoj pred Arsenal Fest, odlučili smo da nastavimo da pišemo ovakve tekstove. U novoj „Unakrsnoj paljbi“ čitajte intervju sa Selenom Simić, bubnjarkom benda Nemesis, i Lukom Stoisavljevićem, frontmenom Larske.

Povod za intervju je promocija albuma „A Pill Hard To Swallow“ benda Quasarborn, koja će se održati 1. jula u beogradskom Drugstoreu, a na kojoj će nastupiti ovi sastavi.

Balkanrock: Koji je to koncert koji ćeš zauvek pamtiti i po čemu je on bio značajan za tebe?

Selena Simić: Zauvek ću pamtiti nastup Nemesisa sa Bullet for my Valentine u Domu omladine. Pretvorile smo se u totalne tinejdžerke i fangirlovale celo veče. Pored toga su i koncert i atmosfera bili fenomenalni.

Luka Stoisavljević: Tricky, Depo Bg 26.01.2016. Završio se koncert i ostali smo ispred bine da se slegnu utisci i rasturi gužva, kad, pojavi se Miki i zove me na after iza. Ja sam odbio jer nisam mogao da odem a da ne povedem društvo. Lik iz obezbeđenja se nasmejao kao u fazonu pravi si drug ajde idi dovedi društvo, tako da sam ih poveo.

Nisu znali gde ih vodim. Kada su videli Trickija – njihove face su bile neprocenjive. I da, niko tu nije znao, ili su zaboravili da je Trickyju posle koncerta 27-og rođendan. Prišao sam i ispostavilo se da sam bio prvi i jedini koji mu je čestitao rođendan. Baš mu je iskreno bilo drago. Njegovu facu, taj osmeh i zagrljaj ću sigurno pamtiti.

BR: Singl ili album?

Selena: Album i to uglavnom one pesme koje nisu singlovi. Na svakom albumu se uvek nađu neke dve ili tri pesme koje su nedovoljno „komercijalne“ da bi se izdavale kao singlovi, a obavezno su predobre.

Luka: Album uvek.

BR: Koje je to mesto na kom biste voleli da nastupite?

Selena: Neki baš veliki festival tipa Wacken. Mislim da je to neko posebno iskustvo. Biti među tolikim ljudima. Zamišljam to kao neku najjaču ekskurziju.

Luka: Za mene „Museum of Pop Culture – Seattle Washington

BR: Koji album objavljen u 2021. godini biste istakli kao vredan pažnje?

Selena: Infest –Psychosis

Luka: Volim Dinosaur Jr. tako da njihov album „Sweep It Into Space

BR: Koja je to najvažnija odlika koju jedna pesma mora da ima kako bi se istakla?

Selena: Mora da bude pamtljiva i energična, a da pritom ima i neki, što bi se reklo, x faktor koji se ogleda u nekoj snažnoj poruci ili atmosferi.

Luka: Nisam ja, za sada, taj lik koji može da odgovori na ovo pitanje, a da ne budem gord. Još uvek mislim da ne znam.

BR: Koja ti je omiljena pesma sopstvenog benda?

Selena: Trenutno mi je omiljena jedna nova pesma koja i dalje nema zvanični naziv. Što se do sada objavljenih pesama tiče, favoriti mi se stalno menjaju. Recimo da je to trenutno pesma „Wake Up“ koja otvara naš debi album.

Luka: Elegy„, zbog teksta najviše, mada sa drugog, koji će nadam se da izađe do septembra, minimum pet mi je baš „zrelo i drago“ . *Dođite 1. jula u Drugstore na koncert, sviramo skoro ceo novi album.

BR: Klupski koncerti ili festivali?

Selena: Festivali.

Luka: Pff.. „mešano meso“

BR: Koji je to kultni album koji bi voleo/la da si ti stvorio/la?

Selena: Ne znam baš da li se ovaj album može nazvati kultnim, on to svakako za mene jeste, „Khaos Legions – Arch Enemy, ili ozbiljno kultan album „Leprosy“ od Deatha.

Luka: NirvanaNevermind *postoji li kultniji album

BR: Koji su to poslednji filmovi ili serije koji su na tebe ostavili jak utisak i zbog čega?

Selena:Handmaid’s Tale“ je serija čiju najnoviju sezonu trenutno pratim. Osim što je serija sa tehničke strane vrhunska, nosi sa sobom veliko upozorenje o društvu kakvo bismo globalno mogli da postanemo ako ne krenemo više da se solidarišemo jedni sa drugima.

Luka: Serije nikada nisam gledao, a filmovi, uvek su to oni iz „naftalina“. Ovi novi su sve gori i gori. Skoro sam gledao ponovo, ali remasterizovani debi film – „Diamonds of the Night“ (Démanty noci – Jan Němec) 1964.

BR: Šta mislite o muzici „protivničkog“ benda?

Selena: Mislim da je muzika veoma dobra, da imaju neki svoj specifičan i prepoznatljiv stil i radujemo se da delimo binu sa njima.

Luka: Isto što sam mislio kada sam uleteo u studio RTS-a dok su snimali bunt emisiju pre nas. „A-uu!“ … i jedva čekam svirku!

BR: Kakav je plan benda za letnju sezonu?

Selena: Plan je da otvorimo sezonu post covid nastupa sad 1. jula. Posle toga nastupamo:

9. jula pre Sabatona na Main Stage-u Exit festivala
17. jula Vladičin Han
8. avgusta Pančevo
14. avgusta Rumunija
Za nastupe nakon toga ćemo videti u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Luka: Baš je nezahvalno da se bilo šta planira u ovo vreme, svirke pogotovo, ali album moramo da snimimo do kraja leta. Nikako da ponovimo istu grešku kao sa prvim da se rastegne i bleji na hard disku dve godine.

BR: Šta možemo očekivati od vašeg nastupa 1. jula?

Selena: Puno emocija i energije pre svega. Neće biti lako popeti se na binu posle ovako duge pauze. Podsetićemo se pesama sa debi albuma, ali ćemo publici predstaviti i tri nove pesme, za koje jedva čekamo da čujemo reakcije.

Luka: Prvi sviramo, očekujte da počnemo na vreme ili par minuta pre. Da ne bude posle „jao tebra jbg nismo znali, kasno smo stigli, kratko ste svirali-bla bla kme kme“… Počinjemo sa novim albumom, premijerno sviramo sedam novih i par sa prvog. Jedva čekamo da vidimo na čemu smo s tim materijalom.