-

NaslovnaIntervjuiThe Rock Flock: 'Na punk sceni nema planiranja, sve se odvija brzo i efikasno'

The Rock Flock: ‘Na punk sceni nema planiranja, sve se odvija brzo i efikasno’

Kada je The Rock Flock stupio na pozornicu Ferragosto Jama 2012. u jednom trenutku nisam bio siguran – jesu li oni demo bend ili headlineri? Publika je odjednom došla u većem broju, a po zvuku se čulo da pred bendom stoji svijetla budućnost.

The Rock Flock je punk-rock bend iz Pleternice, a široj publici poznati su iz Supertalenta. Iako sebe ne smatraju profesionalnim glazbenicima, na sceni su aktivni već 8 godina i iza sebe imaju jedan studijski album “You can’t catch me in your collection”. Bend su osnovale pjevačica Tina Jelić i basistica Ana Jelić. Na početku su bubnjeve zamijenile ritmom sa sintića, a kasnije su im se bubnjari stalno mijenjali, tako da su se recimo u Supertalentu predstavili kao girl bend, a trenutno je za ritam zadužen Hrvoje Maratović. Mladi su, u usponu karijere, puni energije i karizme, a novi album možemo očekivati već na ljeto! Ako ih želite poslušati uživo, 12. 3. sviraju u Tunelu u Rijeci, a za travanj i svibanj pripremaju i turneju po BIH i Srbiji!

BR: Široj publici postali ste poznati nakon nastupa u Supertalentu 2009. Tada ste već bili iskusni, postojali ste 4 godine, što vas je potaklo da se prijavite i koja su bila očekivanja?

Ana: Do tada nisam nikada ni čula za Supertalent, mislila sam da je to neka emisija za bendove, budući da nemam TV i izopćena sam iz svijeta reklama i sapunica :) Kada smo došli na audiciju i kad sam shvatila što je to, mislila sam da će nas odmah izbacit napolje.

Kristina: Zapravo su nas zvali da sudjelujemo u emisiji, a mi nismo ni znali o čemu se radi sve dok nismo došli na audiciju. S obzirom da je to bila prva sezona mi smo došli na gotov čin bez ikakvih očekivanja. Upoznali smo neke zanimljive ljude i prošli još jedno iskustvo :)

BR: Snimili ste prvi album “You can’t catch me in your collection”, trenutno radite na sljedećem. Kada će album biti objavljen i što možemo očekivati od njega?

Ana: Trenutno smo malo u garaži, jer puno sviramo i imamo druge obaveze, ali ja bih bila najsretnija da album bude gotov do ljeta. Imamo još dosta posla oko spotova koje planiramo snimiti za pjesme s EP-a pa nam je to trenutno na prvom mjestu.

Kristina: Kad sve bude snimljeno i kad bude sve zvučalo kako smo zamislili. Nema žurbe!

BR: Cijeli prvi album je žestok s brzim ritmom, djelujete neumorno! Odakle crpite svu tu energiju?

Ana: Da, to nas često pitaju i ovako u životu :D Mislim da najviše energije crpimo na putu. Često upoznajemo nova mjesta, nove gradove, nove ljude, lokalne scene i stalno želimo još, jer svaki put nešto novo vidimo i naučimo. Na punk sceni nema planiranja, sve se odvija brzo i efikasno!

Kristina: Iz ljubavi prema tome što radimo.

Hrvoje: Iz cuge.

BR: Koji je vaš stav, kao profesionalnih glazbenika, prema ilegalnom skidanju glazbe?

Ana: Ja sam apsolutno za! Ne znam kad sam zadnji put nešto legalno kupila…

Kristina: Podržavam ilegalno skidanje glazbe, skroz!

Hrvoje: Nismo profesionalni glazbenici :)

BR: S obzirom da prvenstveno volite live koncerte, što mislite, koji je nastup bio najveći uspjeh za vas, zbog kojeg nastupa ste najponosniji?

Kristina: Najdraže su mi svirke po malim klubovima iliti rupama, a svirka koju smatram bitnom za bend je ona u Tvornici na Minivalu 2008.

Ana: Haha, kad su nam isključili razglas na trgu u Požegi jer su mislili da smo sotonisti.

Hrvoje: Ponosni smo na svaki nastup, bio on dobar ili odličan, jer je svaki nastup novo iskustvo – naravno, ako se sjećate od cuge.

BR: Kada biste morali opisati bend u 5 riječi, koje bi to riječi bile?

Kristina: Bratstvo. Jedinstvo. Kaos. Cuga. Lidl.

Hrvoje: Alkohol, čokolada, pozitiva, briga, nered.

Ana: Znoj, put, ekipa, pivo, mjuza.

BR: Tko su vam glazbeni uzori i što mislite, tko je imao najviše utjecaja na vas?

Ana: Ne razmišljam o uzorima, a utjecaji su mi bili bendovi koje sam tad slušala i koje još uvijek pratim. Npr. Hole, Distillers, Rancid, NOFX, Bad Religion, Pennywise… Cijela ta scena. Nas je odgojio DOF. Doduše još uvijek nas odgaja…

Kristina: Pixies. Blondie. Offspring. Nirvana. Cranberries itd. Svi su podjednako utjecali.

BR: Aktivni ste na sceni duže od 7 godina. Koji dio profesionalnog bavljenja glazbom najviše cijenite i što vas drži motivirane?

Kristina: Upoznavanje novih ljudi, momaka. Druženje.

Ana: Što više to radimo, to smo više u tome. Zapravo je potrebno voljeti svirati, i volja sama dođe. Nema lošeg koncerta. Bar nam se do sad nije dogodilo da su nas negdje istukli, a znali su se potući : U glazbi najviše cijenim hrabrost, iskrenost i jasan stav. Treba stati pred ljude i reći što misliš.