fbpx

-

Naslovna Intervjui Ognjenka Lakićević (Autopark): Svetliji Autopark

Ognjenka Lakićević (Autopark): Svetliji Autopark

Vokal beogradskog sastava Autopark, Ognjenka Lakićević za Balkanrock govori o novom albumu, pesmama, nasupima u Srbiji i regionu.

Kako bi predstavila Autopark u par rečenica? Na primer nekom ko nikad nije čuo za vas i vašu muziku?

Gitarska melodrama, buka, melodija, introspekcija. Za nekoga ko voli gitarske bendove devedesetih, to će biti dovoljno.

Decembra 2009. godine izdali ste treći po redu album „Sve Dalje“. Promocija u Šipražju je super prošla. Je l’ u planu neki veći koncert u Beogradu?

Ne pre proleća, verovatno mart, april. Sad malo idemo van Beograda.

13. februara gostujete u Novom Sadu. Da li planirate još neke nastupe po Srbiji? U kojim mestima bi voleli da svirate?

Voleli bismo da sviramo gde god za to postoje osnovni uslovi. Od Subotice do Vranja. Trebalo bi da sviramo u Bečeju, Pirotu, Nišu. Nadam se da to nije kraj spiska. U februaru sviramo u Ljubljani i Celju, i to sa Nežnim Daliborom.

Snimljen je simpatičan spot za pesmu „Pucketanje Prstima“. Koja pesma će biti naredni singl?

Još uvek pregovaramo unutar benda na tu temu. Ja navijam za ’Kapisle svetle’. Volela bih da snimimo neki totalni patos od spota.

U kojoj pesmi sa zadnjeg albuma se najviše pronalaziš? Koja ti je onako posebno draga?

Na ovom albumu po prvi put nisam ja pisala sve tekstove, već je to radio i Nikola, naš gitarista. Činjenica je da pesme svakako podosta oslikavaju autora, pa tako i ovde. Maltene nemam nikakvu distancu kad pišem. Po nekima je to kvalitet, po nekima mana. Za mene je to samo činjenica, podatak. Sve o čemu pišem sam doživela. Ako bih morala da izdvojim, onda bi to bila naslovna pesma i ‘Dogovor’. Ipak, iako zvuči nelogično, ali najviše se zapravo pronalazim u pesmi koju nisam ja pisala, ‘Kapisle svetle’. Kod sopstvenih pesama ne razlikujem pesme od sebe same. U ‘Kapislama’ se pronalazim na svesnom nivou.

Je l’ postoji neki događaj iz 2009. koji će ti ostati u lepom sećanju?

Izlazak albuma je jedini događaj koji je izazvao osećanje sasvim nepomućene sreće, kada je prošla godina u pitanju. Nadam se da se njome završio niz loših godina za mene. Sve lepo sem pomenutog događaja su trenuci u kojima sam uživala, i uglavnom su uvek vezani za ljude koje volim.

Koju muziku Olja sluša ovih dana? Koje albume, grupe?

The Twilight Sad, drugi album ’Forget the Night Ahead’. Prosto sam fascinirana ovim bendom. I slušam poslednji Veliki prezir. Lekovit je. U poslednje vreme, koja god pesma mi se svidi, uzmem ceo album da preslušam i oprilike samo ostanem na toj pesmi, sve ostalo bude mnogo slabije. Toliko svačega, a ničega. Onda pustim The Wedding Present, Pixies ili Smiths-e i bude sve u redu.