-

Naslovna Intervjui Nemanja Kojić (Hornsman Coyote): "Ljudima je slomljena volja"

Nemanja Kojić (Hornsman Coyote): “Ljudima je slomljena volja”

Hornsman Coyote and Balkan Music Box Riddim

Hornsman Coyote & Soulcraft najavljuju novi album nastupom na beogradskom Festivalu “Vračar Rocks” 1. novembra. Pripreme za koncert su u toku, a radovi na albumu se privode kraju. Tim povodom uratko smo razgovarali sa Nemanjom Kojićem – Kojotom.

U maloj sobici za probe natrpanom opremom, oblepljenoj plakatima i prašnjavom izolacijom, dešava se važan rege miting. Posle studijskog snimanja novog albuma Soulcraft benda sa Hornsman Coyotom, bend je pun pozitivne energije za predstojeće nastupe od kojih nas prvi očekuje već sutra, u petak 1. novembra, na Vračar Rocks Festivalu u CZK ,,Božidarac”.

Na pitanje o dolazećem albumu odgovara: „Album će biti objavljen u decembru, u toku su završni radovi, pa omot, fotkanje, odluka o prvom spotu… Siguran sam da će ostaviti dubok trag.“

BR: Kako teče snimanje novog materijala? Koliko ste zadovoljni snimljenim pesmama, saradnji sa ostalim muzičarima iz BMB ekipe?

Kojot: Super, album zvuči jako lepo, ima tu analognu mekoću koju zahteva roots reggae, ekipa iz benda je puno doprinela da pesme zvuče kako zvuče, još dok smo se pripremali za studio. Tako da je BMB riddim promenio ime u SOULCRAFT za prilike kada nastupa sa mnom. A BMB će i dalje postojati kao prateći bend u slučaju dolaska nekih reggae umetnika iz inostranstva.

BR: Kada bi mogli da očekujemo i u kom formatu album? Hoće biti možda i spota?

Kojot: Početkom decembra…Vinil, CD, digital, a kao bonus na albumu ce se naci i Belly of the Beast i Seems Like Revolution za koje već postoje spotovi. Još razmišljamo koja pesma će otvoriti seriju spotova sa ovog albuma.

BR: Moraš priznati, reggae scena se u Srbiji pomalo uspavala. Šta je sve potrebno za buđenje iste?

Kojot: Sve spava globalno. Ljudima je slomljena volja, iluzije i vizije su prestale, kao da ljudima umire mašta. Ostaju samo društvene mreže. Ali NE!!! – ipak nas ima koji stvaramo i uživamo u tome što smo stvorili.

BR: Sa kojim reggae izvođačima sa naših prostora bi voleo da sarađuješ?

Kojot: Mislim da sam tu teritoriju odavno prekrio i da više nema sa kim nisam saradjivao: DAB, Irie FM, Smoke’N’Soul, MC Milovan…ali tu smo svi, radićemo ponovo nešto zajedno kada se ukaže prilika za to. Muzika je živa stvar, stalno ima novih ideja i ljudi.

BR: Koliko pratiš domaću scenu? Jel bi izdvojio par mlađih kolega vrednih pažnje?

Kojot: Pratim koliko mogu, posto sam prezauzet svojom muzikom, trenutno sviram u tri koncertno aktivna benda. Najbolji bend po mom ukusu koji sam skorije čuo su The Socks iz Velike Plane…od metal bendova najviše volim Concrete Sun.

BR: Šta nam spremate u petak 1. novembra u Božidarcu?

Kojot: Roots reggae Dub avanturu…

BR: Šta radi Eyesburn ovih dana?

Kojot: Snimamo spot za sledeći singl sa “Reality Check”, za pesmu “Time”, spremamo se za zimsku sezonu koncerata u zatvorenom. Imamo slovenačku turneju u januaru. “Reality Check” vinil očekujemo u veoma bliskoj budućnosti, kao i re-izdanja starih albuma na CDu i jedno kompilacijsko izdanje sačinjeno od do sada neobjavljenih verzija poznatih pesama i 5 nikad objavljenih pesama iz perioda 2000/2005. JAH, PEACE METAL!