-

NaslovnaIntervjuiNađa Valentinova (Granulom): "Mnogo volimo Srbiju i srpsku publiku! "

Nađa Valentinova (Granulom): „Mnogo volimo Srbiju i srpsku publiku! „

granulom3Bugarski thrash/heavy metal sastav, Granulom, nastao je davne 1994. u Sofiji, na ideju gitariste Danče Josifova. U Bugarskoj su veoma cenjeni sastav, a tome u prilog govori činjenica da su nastupali ispred grupe Motorhead, Megadeath, i W.A.S.P. Bend uglavom neguje zvuk starog thrash/heavy metal zvuka. Razgovarali smo sa pevačicom ovog sastava, Nađom Valentinovom koja nam je otkrila da bend trenutno radi na novom albumu koji bi trebalo da se pojavi krajem sledeće ili početkom ove godine.

Granulom je u Srbiji do sada nastupio dva puta, a poslednji put je to bilo u Božidarcu na Vračar Rocks festivalu oktobra prošle godine.

granulom4BR: Možeš li da predstaviš sebe i svoj bend čitaocima našeg portala?

Nađa: Ove godine slavimo 20 godina postojanja našeg benda. Bend smo zajedno osnovali Dančo Josifov kao “otac benda“ i ja. Ostali članovi benda su Stanislav (bas gitara) i Julius (bubnjevi). Do sada smo izdali EP „Utopia“ (2008) i LP „Tiho“ (2012). Trenutno radimo na snimanju trećeg izdanja. Održali smo mnogo koncerata u Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji i Makedoniji. Ovim poslom se profesionalno bavimo već deset godina.

BR: Veoma je retko da je žena vokal u thrash metal sastavu. Kako si odlučila da postaneš pevačica u jednom takvom bendu?

Nađa: Vrlo lako. Ja mogu da pevam sve, to mi nije problem. Profesionalna sam pevačica sa visokim muzičkim obrazovanjem. (smeh)

BR: Prija li kada te ljudi porede sa Sabinom Classen?

NađaNaravno, zašto da ne, ona mi se dopada kao pevačica!

BR: Bend je u ovom poslu već dvadeset godina. Da li planirate da snimite neku pesmu na engleskom jeziku i zašto to do sada niste uradili?

Nađa: Imamo neke pesme na engleskom, ali smatramo da jezik nije važan za heavy metal muziku i takođe ne zaboravljamo da smo mi Bugari, a ne Englezi. (smeh)

granulom2BR: U pesmi „Stradaš li“? mogu se čuti delovi pesme Wind of Change benda Scorpions šta vam se sviđa kod njih?

Nađa: To je samo bila šala. (smeh) Igra reči…

BR: Da li je neko iz benda fan tog benda?

Nađa: Da, samo ja!

BR: Kakva su vaša iskustva sa svirki koje ste održali u Srbiji?

Nađa: Mnogo volimo Srbiju i srpsku publiku! Srbija nam je jedna od omiljenih zemalja! Oduševljeni smo vašom divnom zemljom. Vro smo zadovoljni svime što Srbija ima.

BR: Kakvo je vaše mišljenje o srpskoj metal sceni da li ste do sada imali prilike da čujete neke od naših bendova?

granulom1Nađa: Volimo srpsku metal scenu i prijatelji smo sa nekoliko vaših bendova. Mislim da su odlični muzičari sa sjajnim idejama.

BR: Jeste li imali prilike da svirate i u drugim zemljama bivše Jugoslavije?

Nađa: Da, u Makedoniji. Tačnije, u Skoplju.

BR: Kakvi su budući planovi benda? Planirate li da snimite novi album i kada?

Nađa: Nadam se da ćemo završiti album do kraja ove ili početka sledeće godine. U međuvremenu ćemo imati mnogo koncerata, praktično smo stalno zauzeti. (smeh)

Save