-

Mirela Priselac Remi (Elemental): „Najbolji koncert je onaj koji će se tek dogoditi!“

ElementalSrbija će imati priliku da ovog meseca opet ugosti jednu od napopularnijih bendova Balkana – hip hop sastav Elemental. U susret koncertima u Beogradu i Novom Sadu o svojim iskustvima na turnejama za Balkanrock govori multitalentovana pevačica ovog zagrebačkog sastava Mirela Priselac Remi.


BR: Prošle godine u intervjuu za Balkanrock rekli ste da niste sigurni koja pesma sa Vašeg poslednjeg albuma „U redu je“ Vam je najdraža i rekli ste nam da Vas pitamo to za nekoliko meseci. Da li sada možete da nam odgovorite na ovo pitanje?

Remi: Evo, vidiš kako se stvari mijenjaju – trenutni mi je favorit pjesma „Nož“! Dugo je nismo izvodili uživo, zato što sam imala neki čudan osjećaj oko interpretacije, uvijek bih je u zadnji moment izbacivala s popisa… A sad, nakon ljeta, nekako mi je drukčije legla i jedva čekam da dođe njezin moment tijekom koncerta. Valjda sad u njoj vidim neki drukčiji senzibilitet, tko bi ga znao!

BR: Koliko Vam teško padaju turneje?

Remi: Ma nisu problem! Jednostavno se unaprijed pripremiš mentalno na činjenicu da ćeš naredni period živjeti „iz kofera“ i to je to… Fizički ponekad zna biti teško, jer provodimo dugačke periode u tranzitu, u kombiju.. Prije nekoliko tjedana, vraćali smo se sa svirke iz Probištipa u Makedoniji, a bio je taman kraj vikenda i na autocestama je bila grozna gužva.. Mislim da smo se svi u kombiju već pomalo oprostili s razumom, negdje nakon 10. sata vožnje. Znaš ono, kad staneš na pumpu, a noge ti klecaju jer si sav nikakav od drmusanja i naporne ceste… To je bilo dosta teško, ali idući dan malo duže spavaš i sve je u redu. Nekako se čovjek već i navikne.

remiBR: Kako se pripremate za koncerte?

Remi: U principu, kad nam izađe album i materijal je relativno „svjež“, pripremamo se na probama koje odrađujemo u Zagrebu.. Uvježbavamo pjesme, tekstove, isprobavamo dok sve ne bude savršeno. A kad se jednom uigramo i kad nam pjesme „legnu“, više nije neki problem. Mislim da ove neke starije pjesme, sa starih albuma već repam po automatizmu. Mogu razmišljati o intepretaciji, gledati ljude u publici, biti s mislima negdje drugdje, i istovremeno repati stare pjesme… No trudim se uvijek biti prisutna 100 % mentalno kad sam na pozornici, jer želim svaki put dati sve od sebe. I ne želim da publika primijeti da nisam „tu“, mislim da to ne bi bilo fer prema njima.

BR: Da li se do sad iskristalisalo mesto u kom najviše volite da nastupate?

Remi: Još nisam spremna odabrati najdraže mjesto. Baš kao da me pitaš „koji ti je bio najdraži koncert“, nemam odgovor na to. Najbolji koncert je onaj koji će se tek dogoditi! Ponekad volim festivalske svirke koje su kraće, ali bombastične, a ponekad mi više odgovara koncert od sat i pol, dva, kad sve ima svoj moment, kad te svaka pjesma vozi nekom svojom emocijom… Nema tu pametnog odgovora!

BR: Da li imate neki ritual pre izlaska na binu?

Remi: Netom prije nego što izađem pred binu, volim u glavi „odigrati“ cijeli koncert. Na taj način, kao da se još bolje pripremim. Ne volim nastupe za koje nemamo tonsku, jer onda ne znam ni kakva me pozornica čeka, sve je u nekom oblaku… Mislim da je jasno da sam kontrol frik, volim biti pripremljena, premda neki puta i u tom kaosu ima ljepote. A par sekundi prije izlaska na pozornicu, imamo svoj „elemental znak – daj dvojku za prolaz“, koji si međusobno dijelimo već 15 godina…

remi1BR: Da li preferirate da izvodite balade ili pesme bržeg ritma?

Remi: Generalno više volim one laganije… Ako smo jako nabrijani ili uzbuđeni, zna se dogoditi da i one laganije zvuče kao „na speedu“, što naravno poslije koncerta komentiramo u backstageu uz „ajde, da vidimo tko je zajebao tempo“. Najbolje mi je kad tako usred pjesme uhvatim Shotov pogled (a znamo se 17 godina, pa se već čitamo iz pogleda) kad nešto sjebemo tijekom pjesme i počnemo umirati od smijeha. A moraš repati. A užasno bi se smijao. Pa se malo gušiš, hehe…

BR: U Srbiji imate mnogo fanova koji jedva čekaju vaš nastup. Šta publika u Srbiji može da očekuje od nastupa u Barutani i Quarteru?

Remi: Ubacili smo u popis neke pjesme koje tijekom posljednjeg koncerta nismo svirali, a i neke stare smo malo promijenili… Na koncert dolazi i posebni gost, Dr. Digitron, uz kojeg pjesme zvuče maaalo drugačije. No neću otkrivati previše. Dođite i provjerite sami!