-

Kandžija: Ljetni hit mora imat Gucci torbicu!

KandžijaNakon dva nova singla i zakazanog koncerta na INmusic-u morali smo da vidimo šta nam se to novo sprema iz Kandžijine erotske kuhinje sa Golim Ženama. „Savatali“ smo osiječkog repera da nam ukratko ispiča nešto o najnovijim muzičkim planovima kojih zasigurno ima dosta jer se kod njega zna: nema labavo!

Balkanrock: Većina medija novi singl „Seljak“ najavljuje kao letnji hit. Šta je po tebi neophodno da jedan letnji hit sadrži?

Kandžija: Ljetni hit mora imat dobar ritam, srce u grudima i naravno – Gucci torbicu. Bez tog nema ništa, to se zna.

BR: Mi iz srbijanskih pripizdina znamo sa kakvim predrasudama i stereotipima se možemo susreti u Beogradu. Da li bi mogao da nam pojasniš šta tačno čeka nekog iz (recimo) Osijeka u Zagrebu, a nije stalo u gore pomenutu pesmu?

Kandžija: Sve je stalo u pjesmu. Poslušajte i sve je jasno. A o mom gradu ima previše tužnih reportaža na vijestima pa se ljudi isčuđuju kako smo mi normalni isto, znamo engleski, nismo svi u Irskoj i takve stvari…

BR: Koja ti je omiljena fontana u Zagrebu? Mi u Beogradu imamo onu što svetli, preliva i pušta ružnu muziku non-stop…to nije lako nadmašiti.

Kandžija: Jedna jedina fontana koju možete vidjeti i u novom spotu. Mi smo izabrani za ambasadore fontana kod nas i to je jedna od najboljih stvari ikad!

BR: Možeš li nam reći nešto više o samom novom albumu? Kad, kako, pod kojim nazivom, sa kojim eventualnim gostovanjima i tako to…

Kandžija: Album se još snima. Može se očekivati na jesen i nisam još siguran u ime tako da neću govorit. Broj pjesama isto tako dok sve ne snimimo a gostovanja nema. Sve stvari će bit bomba stvarno. Radimo ga već dugo i nikad nisam ovako jako i puno radio. Frenkvenciju ne mjenjamo. I dalje imamo poruku, vjerujemo u sve što pričam. I kad pratimo trendove ili se sprdamo na najjače i dalje ostajemo mi, ako me razumijete. Što se tiče gostiju sve je u ekipi i nije potrebno dalje tražit. Toxara repa isto i mi se vokalno super nadopunjujemo a bend radi svoje. Goste zovem samo ako baš nekog čujem da bi odgovarao u pjesmi.

BR: Nedavno je Goran Bare imao jedno izuzetno interesantno gostovanje u emisiji „Nedeljom u 2“ na HRT-u. Podsetićemo čitaoce da vam je on gostovao na prethodnom izdanju u sjajnoj numeri „Pištolj“ pa se nameće pitanje: kako je bilo sarađivati sa jednim takvim tipom?

Kandžija: Hvala za kompliment. Nekad mi se čini da je prespavana ta stvar. Dosta profesionalno odrađena suradnja. Nemam nešto puno za reći o tome iskreno.

BR: Vremenom se tvoja muzika podelila na solo izdanja i izdanja sa Golim Ženama. Kakva je razlika u kreativnom procesu između jednog i drugog?

Kandžija: Nema neke posebne razlike zapravo. Sve se „kuha“ kod nas u garaži. Na solo albumu sam radio sve kako mi je došlo i puno eksperimentirao s producentima i aranžmanima. Sve je u low endu. Nema puno tema i nema uopće singlova. To sam sve ostavio za album s bendom, tu svaka pjesma ima temu i skupa radimo za veće stejdževe realno. Uz to, naravno, s bendom je puno sinergije ali i kompliciranije i snimit sve. Na albumu s bendom prvo napravim tekst, onda radimo oko glazbe. Tu radim s Darkanom, Toxarom i ekipom pa onda vidimo dalje. Kod Shota iz Elementala sve snimamo i on me oduševio na zadnjem albumu i nastavljamo suradnju.

BR: Ove godine ćete nastupati i na INmusic festivalu (26. Juna) pa kad si već tamo koga bi najviše želeo da vidiš osim sebe?

Kandžija: Zadnji dan mi najinteresantniji. A volim i kad me nešto iznenadi. Pogledat ću sve favorite klasika…

BR: Šta radi Đuro ovih dana?

Kandžija: Moram ga nazvat da vidim da nam sredi lovu za album. Dobro si me sjetio!