-

Ivan Selci (Pullover): Drugi album – bolji i žešći

Osječka rock, punk i metal scena već je dosta dugo uspavana. Mladi bendovi često nemaju prostore u kojima bi održavali probe, u gradu se rijetko održavaju svirke i ti mladi bendovi često nemaju priliku predstaviti se publici. Klub Mini Teatar u suradnji s portalom Osijek nastoji to promijeniti pa su prošli mjesec organizirali koncert pet mladih osječkih bendova pod nazivom „Osijek se budi“, a želja im je vratiti stari duh odlazaka na koncerte te ujedno i mladim bendovima dati priliku da sviraju i na taj način steknu iskustvo. To je poslužilo kao poticaj da se i na BalkanRocku napravi serija intervjua s mladim osječkim bendovima i tako ih se predstavi široj publici. Za početak, bit će predstavljena tri benda: Pullover, Raptor i Eutanazija. Gitarist osječkog benda Pullover, Ivan Selci, za portal Balkanrock govori o nastanku benda, postignućima, svirkama i osječkoj glazbenoj sceni. Također najavljuje što u budućnosti možemo očekivati od njih.

BR: Kada i kako je nastao Pullover?

Ivan Selci: Band Pullover nastao je na zimu/proljeće 2008. godine kao band sastavljen od članova grupa Greed, Beastial Agression te Serpent Sun. Prvi koncert održali smo 12. travnja 2008. u klubu „Katakomba“ u Donjem Miholjcu te taj datum uzimamo za dan nastanka banda (da možemo i mi napraviti neku obljetnicu, tipa „10 godina Pullovera“). Postava se mijenjala nekoliko puta i to izmjenom bubnjara i vokala te sada u ovoj postavi djelujemo godinu i pol dana. Članovi benda su Andrej Paulus (solo gitara), Boris Šalov (bass gitara), Ivan Selci (ritam gitara), Iva Tokić (vokal) te Boban Burger (bubanj).

BR: Zašto baš ime Pullover?

Ivan Selci: Na ideju o imenu banda došlo je međusobinim razgovorom jedne pijane noći kada smo pričali o filmu „Glup i gluplji“ u kojem je dotična scena inspiracija za ime.

BR: Što bi izdvojio kao vaša postignuća u ove skoro četiri godine?

Ivan Selci: Za sada smo snimili jedan album „Pullover 2011“ s jedanaest najvećih hitova hrvatske dance-rock scene te dva spota za pjesme „Ja sam vlak“ (SMCh produciton) te „Sherry Sherry“ (Twenty7production). Svirali smo s većim „njuškama“ hrvatske (i susjedne) scene kao što su bandovi: Debeli Precjednik, Pozdrav Azri, Đubrivo, Disciplin A Kitschme, te ujedno i s Jelenom Rozgom. Sa svirkama smo obišli cijelu Hrvatsku od istoka do juga te smo zabilježili prvi koncert u susjednoj Bosni i Hercegovini, i to u Neumu.

BR: Tko je „šef“ u bendu?

Ivan Selci: Što se tiče „šefovanja“, svi smo šefovi, vlada demokracija u bendu. Svatko ima neku ulogu da pridonese bendu što više. Složnost prevladava većinom, no nekad zna koja svađa iskrsnuti, ali sve to riješimo kroz šalu i naravno koje piće.

BR: Kako izgledaju vaši nastupi?

Ivan Selci: Naši nastupu izgledaju tako da se što više „cirkusiramo“ jer se ne bavimo ozbiljnom glazbom osjetljive tematike nego zabavnim obradama hrvatskog dance perioda u punk/metal ritmovima, pa u skladu s time pokušavamo što više biti zabavni.

BR: Koju vašu svirku pamtiš kao najbolju?

Ivan Selci: Svaka svirka nam je najbolja, a kad bi izdvajali posebno neke, odlučili bismo se za nastup na UFO festivalu ove godine. Sviranje pred domaćom publikom uvijek nam daje dodatnu motivaciju da budemo što bolji, a za uzvrat dobijemo vatrenu atomsferu.

BR: Pratiš li osječku glazbenu scenu?

Ivan Selci: Osječku scenu, a i hrvatsku, pratimo, od undreground bandova do „malo većih“ bandova. Puno je kvalitetnih bandova koji nisu „razvikani“, nažalost, ali kad bismo izdvajali ovako bandove punk scene (pošto tu i većinom pratimo), izdvojili bismo Debelog Precjednika, Gužvu, Pase, Portman, War-head itd…

BR: Što u budućnosti možemo očekivati od vas?

Ivan Selci: U budućnosti, a to je uskoro, planiramo snimiti još jedan spot sada prije Božića te odmah poslije toga krenuti u studio na snimanje drugog albuma koji će biti zabavniji, a ujedno i žešći. To je sve od nas. Odjava : )