-

NaslovnaIntervjuiDragi Jelić (Yu Grupa): "Ne mogu da se setim poslednjeg nastupa u Nišu"

Dragi Jelić (Yu Grupa): „Ne mogu da se setim poslednjeg nastupa u Nišu“

Ovo je intervju koji je nakon nastupa prve veceri Nisomnie gdin Dragi Jelic (Yu grupa) dao udruzenim snagama Balkanrocka i City radija.
Kako ocenjujete vas vecerasnji nastup pred niskom publikom?

Znate sta, ja svaki nas nastup posmatram sa odredjenom dozom licnog nezadovoljstva. Tu ne mislim na interakciju sa publikom, ona je uvek odlicna, govorim o tehnickim uslovima – voleo bih da su oni na malo visem nivou, ali, u principu, ako je reakcija publike fenomenalna onda je sve u redu.

Mozete li da uporedite vas poslednji koncert u Nisu sa vecerasnjim nastupom na Nisomniji?

Iskreno, ne mogu da se setim naseg poslednjeg nastupa u Nisu; ne mogu da se setim ni prostora u kome smo svirali. Proslo je sigurno vise od deset godina od tada.

Pomenuli ste danas na konferenciji za stampu da niste culi za Nisomniju do sada?

Nazalost, ja nisam do sada cuo za ovaj festival. Po svoj prilici je u pitanju splet okolnosti jer ja dosta cesto putujem u Spaniju; na kraju krajeva, ko mi je kriv sto ja nisam obavesten (smeh)…..

S obzirom na veliki broj festivala u Srbiji (Exit, Beerfest, Jelen pivo live…), da li je to jedino mesto gde se jos uvek moze cuti rok muzika u nesto vecem obimu, buduci da je solistickih koncerata sve manje?

Ja mislim da je ovo normalna posledica trenda po kome sve sto nije narodna muzika biva gurnuto u stranu. Medjutim, manifestacije poput ove, gde ima puno zajednickih nastupa predstavljaju odlicnu podlogu za najavu solistickih koncerata – eto, mi cemo nastojati da vec u novembru imamo koncert u Beogradu.

A u Nisu?

A u Nisu onda sledece godine!

Vi ste ove godine izdali Live album?

Tako je, povodom 35 godina rada Yu grupe. Na albumu se nalazi sest numera sa unplugged nastupa u Novom Sadu 1996. godine. Takodje, publika ce imati priliku da cuje i kako Yu grupa zvuci u prosirenom izdanju, s obzirom da pored osnovne postavke Yu grupe na albumu imamo i mnogo gostiju.