-

NaslovnaIntervjuiĐorđe Miljenović: "Kao Vikler repujem, kao Đorđe radim neke druge stvari"

Đorđe Miljenović: „Kao Vikler repujem, kao Đorđe radim neke druge stvari“

Pre nekih par meseci Đorđe Miljenović je održao svoj prvi koncert sa novim rock-blues bendom u Beogradu. Nakon frapantne metarmorfoze iz Skaj VIklera nazad u svoj prvobitni oblik, Miljenović je pokazao da poseduje veštine za drugačiji tok muzike. U iščekivanju da on i njegov bend konačno izdaju taj prvi dupli album „Sam pao, sam se ubio“ i „Amovi„, i naprave još jednu svirku, pitali smo Miljenovića odakle ta čitava ideja da se krene sa novim bendom?

Đorđe: Prošle godine sam shvatio da nema vajde od toga da nosim pištolj, osećao sam se užasno, zatim sam otišao u studio i počeo da snimam pesme. Kad sam sve to obavio, logičan korak je bio da oformim bend uz pomoć koga bih izvodio te pesme, jer mi se to više radilo nego da nosim pištolj.

BR: Na koji ste način odredili pravac u kojem će muzika benda teći?

Đorđe: Svi članovi benda su dobili pesme. Nije bilo primedbi pa smo počeli da ih uvežbavamo po tim studijskim snimcima. Neki članovi benda kao što su Janko Mostarlić i Milan Aćimović su i učestvovali u snimanju pa je prilično lako bilo uvesti ostatak ekipe u priču. Bilo nas je više sa predznanjem, i znali smo kako hoćemo da to zvuči.

BR: Kakva su mišljenja sa rep scene o čitavom tom „projektu“?

Đorđe: Nemam pojma. Mislim da me svečano zabole sa fanfarama i crvenim tepihom šta rep scena misli o tome. U stvari, znam da se nekima baš sviđa, ali nije kao da idem okolo i raspitujem se kod repera da li je dobro. Nema smisla tovariti ljude nekim sadržajem, koji ih verovatno ič ne zanima.

BR: Šta možemo očekivati na ova dva albuma koja bi trebalo da izađu? I zašto dva, maltene, jedan za drugim?

Đorđe: Caka je da ne očekujete ništa. Ima dvadeset pesama. To je to, uglavnom. I dva su, jer zašto bi bilo drugačije?

BR: Iz neke tvoje perspektive, kao muzičara sa iskustvom, da li vidiš svetlu budućnost ovakvim bendovima u Srbiji, ali u čitavom regionu? 

Đorđe: Nisam nešto siguran da postoje „ovakvi“ bendovi, barem kao što smo mi. Neka radi svako šta hoće, samo neka ne povređuje nikog.

BR: Zašto nisi iskoristio svoj alter-ego nadimak Sky Wikluh u popločavanju ovog pohoda sa novim bendom?

Đorđe: Zato što nije rep muzika, nego nešto drugo i to je uvek bila praksa jer neću da zbunjujem ljude. Kao Vikler repujem, kao Đorđe radim neke druge stvari.

BR: Pošto si do sada već imao koncerte u Beogradu, kakvi su ti utisci? Je l’ to ista ekipa koja prati Viklera? Kako je publika ispratila čitavu tu priču? I koji su sledeći koraci što se tiče nastupa?

Đorđe: Prilično dugo nisam imao solo nastupe ni u jednoj varijanti pa ne znam ko bi šta pratio, činjenica je da su divni neki ljudi došli da posete te nastupe i da nam je svima bilo super. Bilo je zapravo malo starije publike, valjda željne te muzike, roka, bluza, da popiju koje i da slušaju ove moje asasine kako dominiraju.

BR: I na kraju, kakvo je tvoje viđenje trenutne rok scene?

Đorđe: Vidim da ima sto raznih miliona bendova. Nisam sve to poslušao. Ima tu dobrog ludila, al ima i kenjaže. Kao i u svakoj vrsti muzike. Nije loše, ima koječega zanimljivog, trebalo bi da poteramo narod malo da izlazi, da sluša. Ili ne?