-

Domagoj Šimek (She Loves Pablo): „Vrijeme nađeš ako se nečim zbilja želiš baviti“

Bliži se održavanje prvog većeg zagrebačkog festivala u godini – Brijačnice. Čekaju nas dva dana odličnih koncerata, a bila je to dobra prilika da porazgovaramo s Domagojem Šimekom, pjevačem benda She Loves Pablo, koji na Brijačnici nastupaju u subotu, 20. siječnja. Domagoj govori o zadnjem albumu „Try Mandarin“, radu na novom albumu, europskoj turneji na koju uskoro kreću, Clutchu…

Balkanrock: Sjećate li se svog prvog nastupa kao She Loves Pablo?

Domagoj Šimek: Teško je biti precizan jer se tamo 2005. raspao jedan bend iz kojeg smo Leo i ja napravili She Loves Pablo, tako da smo nastupali i pod starim imenom neko vrijeme. Ali to su većinom bili koncerti u Timeu gdje su nam dolazili samo prijatelji na koncert i uvijek je bilo super.

BR: Početkom 2016. godine objavili ste treći studijski album „Try Mandarin“. Što biste izdvojili – po čemu se on najviše razlikuje od prvih dvaju albuma? Je li se proces stvaranja imalo promijenio u odnosu na prethodna dva?

Domagoj: Definitivno je prvi album koji je sniman s Androm na bubnju, to je već drugačiji pogled na pjesmu i način pisanja. Na kraju krajeva naš proces stvaranja je uvijek nekako sličan, zato mi je i teško odgovoriti na razlike između albuma, meni je to sve nekako blisko. Ima par pjesama koje su nastale dok sam snimao neke pjesme za druge projekte s kolegom Nenadom Gajićem, pa si ih Pablo prisvoji.

BR: Kada stvarate novi album, kako se nosite s pritiskom prethodnih uradaka?

Domagoj: Nema pritiska, cilj nam je da bude bolje.

BR: Počeli ste s radom na novom albumu. Što nam za sada možete otkriti o tome?

Domagoj: Imamo 3-4 nove pjesme, radimo dalje na detaljima, ali singl/spot još nije na vidiku. Uzimamo si vremena za četvrti album. Probe su nam redovite i veselimo se novim pjesmama. Leo koji je osnovao bend sa mnom se vratio na bubanj tako da je super opet raditi u originalnoj postavi.

BR: Biste li ikad snimili pjesmu za reklamu za pivo?

Domagoj: Nisam fan baš takvih stvari, ali za Medvedgrad bi snimili sigurno nešto.

BR: Uz She Loves Pablo, imate i projekte sa strane (kako solo, tako i druge bendove). Kako sve uspijete uskladiti – ne samo probe, svirke i snimanje novog materijala, nego i privatni život? Koliku podršku dajete jedni drugima kad su drugi projekti u pitanju?

Domagoj: Podrška je uvijek tu, ne moram to posebno napominjati. Vrijeme nađeš ako se nečim zbilja želiš baviti. Nekad je malo teško, ako se odvijaju koncerti od svih nas u isto vrijeme, ali sve se da.

BR: Što vam je na regionalnoj glazbenoj sceni vrijedno pažnje?

Domagoj: Killed A Fox trenutno snima novi album i izbacili su spot nedavno, pa definitivno obratiti pažnju.

BR: Jedan od bendova za koji kažete da ga svi u She Loves Pablo volite jest Clutch. Kakva vas sjećanja vežu uz 21. kolovoza 2016. kada ste im nastupali kao predgrupa u Tvornici kulture?

Domagoj: Ja mislim da je i nama i Cojonesima to bio jedan poseban dan. Lijepo je otvarati za bend koji slušaš toliko dugo. Nadamo se da nije zadnji put da sviramo sa njima. Također me veže sjećanje na našeg Jimija i njegovih propalih 8 fotografija s Neilom Fallonom. To je baš tužno, il je mutno il on gleda negdje u cipele, a baš je htio fotku tu. Šteta.

BR: Zbog kojeg biste benda stajali u gužvi na kiši na nekom festivalu?

Domagoj: Ako se mene pita, to su Future of the left i Faith no more, trenutno.

BR: Planirate europsku turneju. Kako teku pripreme, što već imate dogovoreno?

Domagoj: Turneja se dogovara 7-8 mjeseci unaprijed tako da se vrlo jednostavno sve posloži. Na sreću, uvijek imamo prijatelje koji su spremni uletiti na neki instrument ako nešto iskrsne. Trenutno prvo idemo na par dana u London i Birmingham, a turneja je zacrtana od 26. 4. do negdje 6. 5. To je sve još friško tako da može biti promjena, ali kako stvari stoje prosvirat ćemo Sloveniju, Njemačku, Francusku, Belgiju i Nizozemsku.

BR: U subotu nastupate na Brijačnici. Čije nastupe biste, osim vašeg, preporučili publici da svakako posjete?

Domagoj: Slow motion suicide, to su nam frendovi i evo također su friško izbacili spot!

BR: Što obično radite prije i/ili poslije svog nastupa na festivalima: slušate druge izvođače, družite se, odmarate…?

Domagoj: Slušamo koncerte i, šta da kažem, pijemo mnogo.