-

NaslovnaIntervjuiDejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub) o saradnji sa Biserom Veletanlić

Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub) o saradnji sa Biserom Veletanlić

Darkwood Dub polako privode kraju turneju „Vidimo se“ sa džez pevačicom Biserom Veletanlić. Jedan od najočekivnaijih koncerata sa turneje je upravo srpskoj prestonici, 15. decembra u Velikoj sali Sava centra. Tim povodom razgovarali smo sa frontmenom benda Dejanom Vučetićom Vučom i osvrnuli se na aktuelnu turneji i saradnju sa Biserom.

BR: Turneju „Vidimo se“  započeli ste u Novom Sadu, sada zatvarate krug koncertom u Sava centru u Beogradu, zajedno sa Biserom Veletanlić, sada kada je sve već gotovo, kako se osećate, kakvi su Vaši utisci iz drugih gradova?

Vuča: Veoma smo zadovoljni odzivom publike, sve sale koje smo obišli su bile pristojno popunjene a interesovanje publike za turneju je premašilo naša očekivanja.

BR: Sava centar je, možemo reći, vaša teritorija, šta očekujete od zadnjeg koncerta na promotivnoj turneji?

Vuča: Nemamo neka posebna očekivanja, nadamo se dobroj poseti. Učinićemo sve što je potrebno da se publika dobro provede.

BR: Ova turneja definitivno se razlikuje od ostalih, zbog spoja sa Biserom, po čemu biste je još izdvojili?

Vuča: Po prostorima u kojima nastupamo, uglavnom su to pozorišne sale, bioskopi, domovi kulture, sve sa sedištima za publiku. Atmosfera se malo razlikuje od klupske, na koju smo navikli baveći se ovim poslom.

BR: Spoj Darkwuda i Bisere je ispao krajnje interesantan, mogli smo na koncertima videti raznovrsnu publiku, ljude koji su došli da čuju kako Biseru tako i Vas. Kako je došlo do saradnje između benda i Bisere? Koje su vaše ideje bile prvenstveno?

Vuča: Do saradnje je došlo spontano, ukazala se prilika i pozvali smo Biseru da otpeva jednu pesmu na našem albumu, to je ispalo dobro pa je otpevala još jednu. Imali smo čast da se oprobamo u saradnji sa vrhunskim izvođačem i veoma smo zadovoljni plodom te saradnje.

BR: Nedavno ste predstavili prerađenu verziju Biserine pesme „Ručak za dvoje“ (prethodno i „Milo moje“), kako birate pesme koje će te prerađivati?

Vuča: Kada smo spremali program za turneju, probali smo da odsviramo nekoliko različitih pesama iz Biserinog repertoara, na kraju smo napravili uži izbor u koji su ušle navedene numere. “Milo moje“ je najveći Biserin hit, a „Ručak…“ je b-strana tog singla.

BR: Koliko je presudio dobar prolazak dueta „Nešto sasvim izvesno“ da nastavite sa daljim duetskim radom?

Vuča: Smatramo da je sviranje koncerata najbolji način promovisanja muzike. Singl “Nešto sasvim izvesno“ je izazvao dobre reakcije kod publike različitih generacija i dosta interesovanja, stoga smo se potrudili da organizujemo turneju i prezentujemo saradnju sa Biserom na odgovarajući način.

BR: Da li će se Vaša saradnja nastaviti i nakon promotivne turneje?

Vuča: Ne. Mislim da smo rekli šta smo imali ovom prilikom.

BR: Svoje nastupe uglavnom zatvarate pesmom „Zapremina tela“, da li je to neki ritual benda, s obzirom da svirate držeći se set liste i da ste se na celoj turneji vodili po jednoj listi?

Vuča: Nemamo rituale, koncerte često završavamo pesmama:’ ‘Zapremina Tela“, “Nedaleko Odavde“ “130“ ili nekom drugom pesmom bržeg tempa.

BR: Sada kada Vam je turneja skoro gotova, da li razmišljate o tome šta biste sledeće uradili?

Vuča: Planiramo da nastavimo sa radom na novoj muzici.