-

Boris Volak (N.B.G): “Inspiracija je život koji živimo”

Nakon energičnog koncerta u Domu Omladine, i predstojećeg Singidunum festa, Boris Volak, pevač benda N.B.G, nam je omogućio sjajan intervju, u kom otkriva razlog ponovnog okupljanja beogradskog benda, buduće planove i dalji rad ove specifične pank grupe.

BR: Pre koju nedelju, imali ste prvi pravi solo koncert u Domu Omladine Beograda. Malo je reći da je bilo energično i da se publika nijednog trenutka nije umirila. Svi su skakali i pevali… Vaši utisci sa koncerta sad kad se sve sleglo?

Boris V: Posle dužeg perioda od čitavih petnaestak godina, N.B.G. samostalni koncert. Mi smo dali sve od sebe, i samim tim koncert je bio odličan. Bilo je raznih generacija. Drago mi je da su neki novi klinci mogli da čuju N.B.G. Iznenađujuće je to što su znali sve tekstove, od prve do poslednje pesme. Energije je bilo i sa jedne i sa druge strane, a publika i mi smo bili kao jedan.

BR: “Tebe vole blokovi” je izazvala pravo oduševljenje kod publike. Čak ste od strane ljudi bili pozivani nazad na binu uz stihove ove pesme. Šta mislite, da li je to nova “Marijana”, “Ima dana” i “Za sve je kriva industrija piva”, kad je u pitanju popularnost koju je izazvala kod publike?

Boris V: „Tebe vole blokovi“ je pesma o kraju u kom živimo, na taj način smo mu se odužili za sve. To je lokal-patriotska pesma, ali i za sve blokove, gde god da postoje naćiće se u njoj.
Da li će biti hit te veličine? To niko ne zna.

BR: Zajedno sa koncertom najavili ste i novi album uskoro. Kad da ga očekujemo?

Boris V: Novi album očekujemo u decembru mesecu, a možda i ranije.

BR: Da li se na albumu nalaze, pored novih pesama, i neki stari legendarni hitovi u novom ruhu?

Boris V: Ne, album će biti sa novim pesmama.

BR: “Akcija”, “Tebe vole blokovi” i “Vandredno stanje” su neke od pesama koje nam pristižu sa novim albumom. Recite nam odakle crpite insipraciju za nove pesme i da li ima nešto na čemu se novi album bazira?

Boris V: Pesme pišem u dahu, o svakodnevnim stvarima na koje nailazimo, o ljudima koje znam, ima tu i autobiografskih pesama. Inspiracija je život koji živimo.

BR: Kad uporedimo stanje pre i stanje danas… da li je išta promenjeno u ovoj državi i uopšteno u društvu i da li se samim tim i pesme menjaju ili stare mogu da se primene i na današnje vreme i obrnuto?

Boris V: Naše pesme ostaju, društva mogu da se promene. Razlika iz nekog vremena u kom smo svirali i sada je, da svako ko svira rokenrol, bilo koje vrste, je heroj i to je za poštovanje.

BR: Da li da očekujemo uskoro još neki koncert?

Boris V: U septembru očekujemo reizdanja prva dva albuma i jos dva koja su uživo snimljenja, jedan iz starog perioda i ovaj iz Doma Omladine Beograda. Sigurno će biti propraćeno koncertom. U budućem periodu ćemo samo svirati festivale na kojima smo pozvani.